Pacienţii cu diabet zaharat de tip 2 au o probabilitate de 2-4 ori mai ridicată de a dezvolta boli cardiovasculare, precum boala coronariană, accidentul vascular cerebral, insuficiența cardiacă, fibrilaţia atrială, boala arterială periferică, iar prognosticul acestora este nefavorabil.

 În acest context, joi, 19 octombrie 2023, între orele 19:15 – 21:15, va avea loc un webinar cu tema  ”NOUL GHID ESC pentru Managementul Bolilor Cardiovasculare la pacientii cu Diabet, o sesiune dedicată elaborării și discutării recomandărilor specifice pentru prevenția și managementul bolilor cardiovasculare la pacienții cu diabet.

Sesiunea va sublinia și importanța abordării interdisciplinare, centrate pe pacient, pentru a reduce morbiditatea, mortalitatea și pentru a îmbunătăți calitatea vieții lor.

Lectori ai acestui webinar vor fi profesor doctor Bogdan TIMAR, decan al Facultății de Medicină din cadrul UMF Victor Babeș, medic primar în diabet, nutriție și boli metabolice, și Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, renumit medic primar cardiologei și medicină internă cu vastă experiență în domeniu.

 

Mai multe detaii aici.