”Pentru a înțelege mai bine care este riscul nostru cardiovascular, avem la dispoziție niște instrumente utilizate de profesioniștii în sănătate: medici familie, medici medicină internă, cardiologi. Aceste instrumente sunt extrem de importante pentru a anticipa un risc al pacientului de a suferi o afecțiune cardiovasculară. Un astfel de instrument utilizat foarte frecvent și care a fost actualizat în 2021 prin noile ghiduri de cardiologie este scara de risc cardiovascular SCORE. Este un instrument ușor de utilizat, de evaluare a riscurilor la 10 ani de la apariția evenimentelor cardiace și circulatorii, fie că vorbim de infarct de miocard, de insuficiență cardiacă (IC) sau de accidente vasculare cerebrale.”, a adus în atenție Dr. Ștefan Busnatu, Medic Cardiolog la Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni”, în cadrul primei întâlniri a comunității Cardiologie Modernă de anul acesta, ediția a 6-a.

Despre CardiologieModerna.ro

Din 2019, Oameni și Companii derulează un program de comunicare și interacțiuni directe cu specialişti în cardiologie interesați de noile tehnologii, inovație și digitalizare. Platforma comunității CardiologieModerna.ro are un newsletter bilunar propriu, la care toți cei interesați de acest domeniu se pot abona GRATUIT aici

CardiologieModerna este o comunitate administrată de Oameni și Companii. Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem inovator de 30 platforme digitale proprii și +100 comunități business și profesionale. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.