”Neuropatia diabetică este cea mai frecventă complicație a diabetului zaharat. De cele mai multe ori prezintă complicații de tipul ulcerație, suprainfecție, ceea ce înseamnă cangrenă și risc de amputație. În aceste condiții este clar, pentru noi toți, că prevenția neuropatiei, respectiv a complicațiilor sale, constituie priorități în abordarea managementului persoanei cu neuropatie diabetică, tocmai în vederea reducerii riscului de amputație și a creșterii calității vieții pacienților nostri”, a declarat Prof. Dr. Gabriela Radulian, Președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în interviul acordat echipei RoDiabet în cadrul Congresului Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, care a avut loc in perioada 4 – 7 septembrie 2022, în Poiana Brasov.

 

Cea de-a 48-a ediție a Congresului Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a avut loc în perioada 4-7 septembrie 2022, în format fizic, la Poiana Brasov.

Diabetologi din întreaga țară, alături de specialiști din zone conexe, precum cardiologie, nefrologie, endocrinologie sau medicină de familie, au fost prezenți la manifestarea științifică organizată sub tematica: ”Make science together for PRESENT and FUTURE!”. Congresul a inclus sesiuni științifice, evenimente în premieră, sesiuni ale medicilor rezidenţi și postere, sesiuni comune cu specialități conexe și simpozioane satelit.

Echipa RoDiabet a fost prezentă la acest eveniment cu propria echipă editorială și a filmat o serie de interviuri cu speakerii Congresului SRDNBM, pe care le vom publica în zilele următoare.