Despre cum arată diabetul după 2 ani de pandemie și cum folosim telemedicina și noile instrumente în managementul diabetului am discutat cu dr. Alexandra Crișan la  Congresului Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, din 4 – 7 septembrie 2022.

Din punctul meu de vedere, ca diabetolog, arată destul de complicat pentru că a trebuit să învățăm să îmbinăm telemedicina cu medicina live, cu care am fost învățată. Să cunoști pacientul, să te uiti in ochii lui, să vorbești cu el, dar totodata e din ce în ce mai mult solicitată telemedicina. E confortabilă, logistic vorbind, dar totuși pentru pacient, poate e mai compliant să stea într-o video consultație, în confortul propriei locuințe, și poate uneori este mai deschis să vorbească. Dispare cadrul de halat alb, cabinet alb rigid, și totul devine mai prietenos”,  a declarat Dr. Alexandra Crișan în cadrul Congresului Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Cea de-a 48-a ediție a Congresului Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a avut loc în perioada 4-7 septembrie 2022, în format fizic, la Poiana Brasov.

Diabetologi din întreaga țară, alături de specialiști din zone conexe, precum cardiologie, nefrologie, endocrinologie sau medicină de familie, au fost prezenți la manifestarea științifică organizată sub tematica: ”Make science together for PRESENT and FUTURE!”. Congresul a inclus sesiuni științifice, evenimente în premieră, sesiuni ale medicilor rezidenţi și postere, sesiuni comune cu specialități conexe și simpozioane satelit.

Echipa RoDiabet a fost prezentă la acest eveniment cu propria echipă editorială și a filmat o serie de interviuri cu speakerii Congresului SRDNBM, pe care le vom publica în zilele următoare.