Valeria Herdea a fost numită în funcţia de membru al consiliului de administraţie şi preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, printr-o decizie a premierului Marcel Ciolacu, publicată în Monitorul Oficial. Propunerea de numire a fost formulată de ministrul Sănătăţii.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Valeria Herdea se numeşte în funcţia de membru al consiliului de administraţie şi preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate”, prevede decizia publicată în Monitorul Oficial.

Valeria Herdea (60 de ani) este preşedintele Asociaţiei Române pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie şi vicepreşedinte al Colegiului Medicilor din România.

Pe 13 decembrie, Andrei Baciu a fost revocat, la cerere, din funcţia de membru al consiliului de administraţie şi preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, printr-o decizie a prim-ministrului Marcel Ciolacu. În locul său, până luni, la numirea Valeriei Herdea, vicepreşedintele CNAS, Cristian Georgică Celea, a exercitat atribuţiile preşedintelui Casei. AGERPRES