Compania Națională Unifarm SA, transmite, prin intermediul unui comunicat de presă emis pe 5 mai că a achiziționat mai multe tipuri de măști tip FFP2, de la diverși fabricanți, printre care și cele care poartă denumirea generică “Daddy Baby”.

Răspunzând unor informații vehiculate în mass media și dorind să asigure corecta informare a tuturor celor care au achiziționat sau primit astfel de măști, UNIFARM dă asigurări că acest tip de măști a fost importat având toate certificatele și declarațiile cerute de legislația în vigoare, la data contractării lor.

“Ulterior, săptămâna trecută, site-ul EMEA și autoritățile naționale prin INFOCONS au emis o alertă privind patru tipuri de măști, printre care și această marcă, drept pentru care am informat toate spitalele partenere cu privire la acest lucru și le-am solicitat retragerea acestor măști în regim de urgență, pentru a putea fi înlocuite cu alte măști conforme. În același timp, am solicitat importatorului înlocuirea acestora cu măști conforme, ca urmare a acestei alerte. Spitalele la care au ajuns aceste măști ne-au confirmat că au retras acest produs. În momentul în care a fost primită informarea privind calitatea acestui produs am stopat distribuția lor”, se spune în comunicatul UNIFARM.

Compania susține că nu a fost pus în pericol niciun cadru sanitar sau pacient, iar măștile respective au fost deja înlocuite în proporție de 98%, ultimile bucăți aflându-se depozitate la unele spitale, de unde urmează să fie ridicate și înlocuite de către CN Unifarm SA.