Mai sunt doar două zile până la webinarul dedicat persoanelor cu diabet zaharat de tip 1 interesate să afle cum funcționează și care sunt beneficiile terapiei cu pompa de insulină! Cei doi invitați ai ediției, dr. Anamaria Meaucă, medic diabetolog la Centrul Medical Consultmed și Rufio Horvath, Senior Training and Education Specialist Diabetes Romania & Moldova la Medtronic, vor explica care sunt diferitele tipuri de pompe de insulină, ce este și cum se utilizează setul de infuzie dar și care sunt principalele beneficii ale terapiei cu pompa de insulină. Webinarul este gratuit pentru toți cei interesați, cu condiția preînregistrării prin completarea formularului de aici: Poți controla diabetul: Beneficiile terapiei cu pompa de insulina. Schimbarea setului de infuzie – Rodiabet. 

Din momentul apariției primei pompe de insulină, în urmă cu mai bine de 40 ani, când pompa era de mărimea unui cuptor cu microunde, tehnologia a parcurs un drum lung în managementul diabetului.

Pompele de insulină au continuat să evolueze, au devenit tot mai performante și inteligente și sunt astăzi instrumente esențiale în gestionarea diabetului zaharat, dispozitive mici de numai câteva sute de grame. Cu ajutorul lor poți avea un control mai bun al glicemiei, flexibilitate crescută în gestionarea tratamentului și o viață mai activă. Adoptarea tehnologiei vine însă cu provocări distincte pentru fiecare pacient, așa că echipele Rodiabet și Medtronic au decis că e utilă organizarea unui program educațional, dedicat persoanelor cu diabet, în cadrul căruia să răspundem tuturor întrebărilor pacienților.

Înscrierile sunt deschise aici: Poți controla diabetul: Beneficiile terapiei cu pompa de insulina. Schimbarea setului de infuzie – Rodiabet.

Webinarul din 31 ianuarie este organizat cu susținerea partenerilor de la Asociația Type 1 Dreamers, Asociația Diabeticilor din Reșița Caraș – Severin și Asociația pentru consiliere și educație în sănătate.