Anul 2020 a tras multe semnale de alarmă care au evidențiat lipsurile sistemului medical românesc. Pandemia de Coronavirus a blocat aproape total accesul la actul medical al pacienților care nu au fost afectati de această boală. Este vorba despre pacienții cronici sau cei care pur și simplu au avut o urgență medicală și care nu au avut unde să apeleze având în vedere că mai toate spitalele s-au concentrat exclusiv pe pacienții Covid. Pe de altă parte, din aceleași motive, și medicii de diferite specialități s-au confruntat cu problema de a nu putea efectua actul medical la standardele cu care și-au obișnuit pacienții înainte de pandemie. 

Platforma TEMESED oferă servicii și dispozitive medicale de telemedicină

Pentru a veni în sprijinul medicilor, dar și a pacienților, companiile LIAMED, din România, și Naicoms, din Bulgaria, au pus bazele unei platforme multifuncționale de telemedicină – TEMESED.RO. Platforma este foarte complexă, oferind atât servicii de telemedicină, cât și dispozitive medicale cu funcționalități complementare în relația medic-pacient.

TEMESED.RO garantează atât medicului, cât și pacientului, o experiență completă în cabinetul medical online. În primul rând, pacientul are acces la calendarul medicului, care prezintă programul acestuia atât în mediul online, cât și în toate cabinetele cu care are colaborări. Pacienții au posibilititatea unei consultații online audio video, a unei consultații imediate în caz de urgentă sau unei consultații scrise. Platforma permite transmiterea de fișiere și documente în format electronic, inclusiv DICOM (Digital Imaging and Communications in Medicine).

 

Dosar medical complet pentru pacienți

Un alt avantaj al platformei este crearea unui dosar personal de sănătate TEMESED. Este vorba despre o bază de date în care sunt salvate datele medicale ale pacienților înregistrați, atât cele transmise cu ajutorul dispozitivelor medicale pentru telemedicina, cât și cele înregistrate manual de către medic.

Serviciile oferite de TEMESED.RO își găsesc locul în căminul oricăruia dintre noi, în cabinetul medical privat, în spitale, clinici, în cabinetul pentru medicina muncii, în căminele și în centrele pentru seniori, oferind condițiile ideale pentru îmbunătățirea stării de sănătate.

Pentru medic, TEMESED este mijlocul ideal prin intermediul căruia poate înfăptui actul medical, iar pentru pacient reprezintă plasa de siguranță privind evaluarea și monitorizarea stării de sănătate în cea mai securizată, accesibilă și complexă formă.

Platforma de telemedicină TEMESED.RO a fost implementată de compania LIAMED, unul dintre cei mai vechi jucători de pe piața de aparatură medical din România, în colaborare cu Naicoms, o foarte cunoscută companie de software din Bulgaria.

De 21 de ani pe piața de aparatură medicală din România, LIAMED s-a dovedit un partener de încredere pentru Spitale, Clinici, Policlinici, Cabinete Medicale Individuale, iar acum vine și cu echipamente destinate serviciului de telemedicină.

Mai multe detalii despre platforma TEMESED și dispozitivele de telemedicină puteți afla de la Cristina Radu – Manager Executiv TEMESEDcristina.radu@temesed.ro.