Potrivit unui recent studiu clinic ADAPT, utilizarea sistemului Minimed 780G a condus la o îmbunătățire semnificativă a controlului glicemiei la pacienții cu diabet zaharat de tip 1. În medie, pacienții care au utilizat sistemul Minimed 780G au avut un nivel al glicemiei mediu de 6,7%, față de 7,2% înainte de utilizarea sistemului.

De asemenea, studiul ADAPT arată că sistemul Minimed 780G a redus semnificativ timpul petrecut în hipoglicemie și a crescut timpul petrecut în intervalul țintă pentru glicemie. Minimed 780G a permis pacienților să obțină o țintă medie pentru glicemie de 144 mg/dL, față de 158 mg/dL înainte de utilizare.

Studiul ADAPT a inclus 168 de pacienți cu diabet zaharat de tip 1 din 14 țări.

Cel mai facil mod de stabilizare a nivelului glicemiei

Sistemul Minimed 780G este un sistem de pompe de insulină bazat pe tehnologia hibridă de buclă închisă. El utilizează un algoritm de control al glicemiei bazat pe inteligența artificială, monitorizând nivelul glicemiei în timp real și ajustând automat doza de insulină pentru a menține nivelul glicemiei în intervalul țintă.

Considerat cel mai avansat sistem de administrare automată de insulină, el permite un mod facil de stabilizare a nivelului glicemiei, fără înțepături în deget*  și cu cel mult o schimbare a setului de perfuzie pe săptămână.

*Este necesară o citire a glicemiei atunci când se utilizează funcția SmartGuard™. Dacă alertele privind glucoza și valorile CGM nu corespund cu simptomele dvs., utilizați un glucometru pentru a lua decizii privind tratamentul diabetului.

O calitate mai bună a vieții, fără evenimente adverse

Conform studiului ADAPT, sistemul Minimed 780G scade semnificativ numărul de hipoglicemii severe la pacienții cu diabet zaharat de tip 1 și reduce timpul petrecut în hipoglicemie ușoară și moderată. În plus, pacienții care au utilizat sistemul Minimed 780G au avut o calitate mai bună a somnului și o calitate mai bună a vieții decât înainte de utilizarea sistemului.

Minimed 780G a fost bine tolerat de pacienți și nu a fost asociat cu evenimente adverse semnificative. El a permis pacienților să ajusteze mai ușor dozele de insulină în funcție de nevoile lor individuale.

Studiul ADAPT a arătat că utilizarea sistemului Minimed 780G a fost asociată cu o reducere semnificativă a nivelului de HbA1c la pacienții cu diabet zaharat de tip 1, respectiv o reducere de 1,4% a HbA1c, după 6 luni de utilizare a sistemului, o schimbare semnificativă resimțită direct de către persoanele cu diabet. De asemenea, pacienții care au utilizat sistemul Minimed 780G au avut un nivel mai mic de variabilitate a glicemiei în comparație cu pacienții care au utilizat un sistem tradițional de administrare a insulinei.