Asociația Română pentru Studiul Obezității și Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice vă invită pe 11 iunie, la Simpozionul ACT-MOB – Actualități în managementul obezității.

“Actuala pandemie de COVID-19 a adus argumente suplimentare privind riscul crescut de dezvoltare a complicațiilor și comorbidităților la pacienții cu obezitate, subliniind necesitatea abordării complexe și precoce a acestor pacienți. Cercetări recente au condus la publicarea unor noi date din diferitele arii de interes legate de prevenția, evaluarea și tratamentul obezității, cu scopul de a facilita accesul pacienților cu această patologie la servicii medicale de calitate”, potrivit organizatorilor.

Dintre temele abordate:

”Epidemiologie, definiția obezității” – Conf. univ. dr. Laura Mihalache
”Abordarea practică a pacientului cu obezitate” – Prof. univ. dr. Gabriela Roman
”Comportament alimentar în obezitate” – Prof. univ. dr. Mariana Graur
”Un nou program educațional ”Controlați greutatea – Cântăriți Sănătatea” – Prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, Prof. univ. dr. Cornelia Bala
”Terapia cognitiv-comportamentală” –  Șef lucr. dr. Anca Crăciun
”Activitatea fizică în tratamentul obezității” – Conf. univ. dr. Lidia Iuliana Arhire
”Noutăți în farmacologia obezității” – Prof. univ. dr. Cornelia Bala
”Actualități în chirurgia metabolică” – Prof. univ. dr. Cătălin Copăescu

Evenimentul se adresează exclusiv profesioniștilor din domeniul medical: Profesioniști implicați în îngrijirea pacienților cu diabet zaharat, boli  de nutriție, obezitate și complicații asociate.

Simpozionul ACT-MOB – Actualități în managementul obezității se va desfășura exclusiv online, pe plartforma Sanatatea.ONLINE/learning.