Asociația Wello.ai, împreună cu Transilvania IT Cluster, anunță începerea implementării proiectului Body&Soul Health Education, proiect operat de Ministerul Sănătății și depus în cadrul Schemei de Granturi Mici nr. 2 „Furnizarea de servicii de sănătate tip outreach în vederea îmbunătățirii prevenției pentru populația vulnerabilă din zone izolate”, apel finanțat în cadrul Programului „Provocări în sănătatea publică la nivel european” (Granturi SEE 2014-2021). 

 

Scopul proiectului este acela de a furniza servicii de sănătate integrate, care să vina in sprijinul persoanelor vulnerabile. Proiectul va aborda 4 teme importante, centrate pe a sprijini adolescenții prin discuții deschise la întrebările pe care le au, atât prin interacțiuni offline în școli, cât și cu ajutorul unei platforme ce va fi realizată în primele luni ale proiectului.

Cele 4 teme abordate sunt: sănătate mintală; nutriție și diabet, educație sexuală și prevenirea consumului de droguri. Proiectul va derula nu doar o campanie de informare, ci va căuta să ajute adolescenții în a lua decizii informate asupra trupurilor și minților lor într-o manieră interactivă. Această abordare este una inovativă, în acest moment neexistand astfel de inițiative la nivelul unităților de învățământ din România. Astfel, prin proiect se pune accent pe creșterea gradului de conștientizare, creșterea capacității, dar și pe campanii educaționale.

Prin implementarea activităților din proiect, se contribuie la educarea și consilierea adolescenților dincolo de programa școlară și va avea rolul de a impacta deciziile pe care aceștia le vor lua în ceea ce privește propria persoană, devenind mai responsabili. Dintre efectele preconizate în urma implementării acestui proiect enumerăm: reducerea obezității, scăderea cazurilor de bullying, decizii informate privind igienă personală.

Proiectul are o valoare totală de 1047919.5 lei și se derulează pe o perioadă de 12 luni pe raza județului Cluj.