Diabeta este prima aplicație de tip chatbot dedicată profesioniștilor din domeniul sănătății: medici diabetologi, care au nevoie de informații rapide despre tratamentele existente pentru diabet.

Aplicația oferă medicilor informații din protocoalele și ghidurile de diabet. Pentru a răspunde întrebărilor, Diabeta procesează informații oficiale, actualizate, atât din protocoale și ghiduri, cât și din recomandările caracteristicilor produsului publicate pentru cele 42 de molecule disponibile în România pentru tratarea diabetului.

Diabeta poate fi accesată non-stop, la www.diabeta.ro, pe baza unui cont gratuit  de utilizator. Medicii interesați să utilizeze aplicația pot solicita un cont de acces gratuit aici: https://www.diabeta.ro/#cont. Peste 100 de medici s-au înscris deja pentru a testa și utiliza Diabeta.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo Technologies, specializată în crearea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Boehringer – Ingelheim și Medtronic.