În perioada 19-22 august, a avut loc ediția a 6-a a proiectului  Dia Mount Challenge organizat de Asociatia Copiilor si Tinerilor Diabetici-Mureş-ASCOTID, în frunte cu fondatoarea asociației Rodica Molnar.

Proiectele pe care le organizează asociația ASCOTID  atrag anual un număr mare de persoane pasionate de sport din întreaga țară, deși proiectele se desfășoară în Târgu Mureș. La acest eveniment au participat 25 de persoane cu diabet zaharat  tip 1 din mai multe zone ale țării.

Proiectul a avut ca scop încurajarea tinerilor de a-și depăși limitele, de a-i încuraja să practice mișcarea în aer liber și să își testeze rezistența la efort prelungit cu ajutorul senzorilor de glicemie, prevenind astfel hipoglicemiile.

Grupul a fost instruit și monitorizat de doi medici diabetologi.

Când au ajuns pe vârful muntelui, cei 25 de tineri prezenți la cea de a 6-a ediție a proiectului DIA MOUNT CHALLENGE, au dedicat un moment celebrării celor de 100 de ani de la descoperirea insulinei, marcați anul acesta.

“A fost cea mai reușită ediție, cu cel  mai greu traseu în munții Retezat, cu un grup bine închegat și extrem de responsabil. Mulțumiri tinerilor pentru exemplul oferit iar partenerilor pentru acest vis împlinit”, au declarat reprezentanții ASCOTID.