Nord – Grupul Medical Provita își consolidează poziția pe piața serviciilor medicale de excelență nu doar prin investiții consistente în spații moderne și aparatură de ultimă generație, ci și prin atragerea în echipa medicală a unor profesioniști de prestigiu, recunoscuți pentru cariera și performanța lor pe plan național și internațional.

Un astfel de exemplu recent îl consitutie intrarea în echipa Nord – Grupul Medical Provita a Prof. Dr. Lucian Dorobanțu, Medic Primar în Chirurgie Cardiovasculară, specialist cu peste 20 de ani de experiență și mii de operații în chirurgia cardiovasculară. Fiind al doilea cel mai experimentat chirurg din Uniunea Europeană atestat internațional în domeniul Chirugiei Cardiomiopatiei Hipertrofice Obstructive, Prof. Dr. Lucian Dorobanțu are competențe extinse în Chirugia cardiacă minim invazivă, Chirurgia valvulară reconstructivă, Chirurgia rădăcinii aortice și a aortei ascendente, Chirurgia carotidiană, Chirurgia coronariană și Chirurgia vasculară periferică.

Despre experiența profesională a Prof. Dr. Lucian Dorobanțu vorbesc și numeroasele premiere medicale mondiale la care a contribuit direct, precum realizarea primei fistule arterio-venoasă brahio-brahiale, o nouă tehnică de angioacces la pacienții hemodializați sau redefinirea criteriilor morfologice în CMHO, în calitate de co-autor al studiului “Congenital Muscular Mitral Aortic Discontinuity Identified in Patients with Obstructive Hypertrophic Cardiomyopathy” (2020). De asemenea, Prof. Dr. Lucian Dorobanțu a efectuat în 2016 prima implantare transcateter din Europa de Est a unei proteze mitrale Lotus în valva mitrala nativă (TMVR – Transcathter Mitral Valve Replacement). A fost membru în echipa de cercetare – brevet de invenție – a Videocapilaroscopului Digital, premiat cu 10 premii interne și internaționale, între care Medalia de Aur la Salonul de Inventică de la Geneva, în 2019.

“Medicii de elită care se alătură echipei noastre aduc cu ei o vastă experiență și o expertiză de neegalat în diferite specializări medicale. Alături de echipa Nord, Prof. Dr. Lucian Dorobanțu va contribui la dezvoltarea serviciilor noastre pe segmentul de boli cardiovasculare, consolidând astfel poziția Nord – Grupul Medical Provita ca reper medical european în îngrijirea pacienților. Suntem mândri să-l avem pe profesorul Lucian Dorobanțu în echipa Nord și suntem nerăbdători să colaborăm pentru a oferi cele mai bune soluții de diagnostic și tratament pacienților noștri”, a declarat dr. Ovidiu Nicolae Palea, fondatorul Nord – Grupul Medical Provita.

„Sunt extrem de onorat și bucuros să mă alătur echipei de specialiști Nord – Grupul Medical Provita, deoarece am admirat întotdeauna angajamentul și excelența lor în furnizarea serviciilor medicale de înaltă calitate. Alegerea de a colabora cu acești profesioniști reprezintă o oportunitate unică de a lucra într-o entitate în care actul medical începe cu respectul și continuă cu centrarea întregii atenții pe pacient și pe nevoile lui. Sunt convins că prin echipa noastră experimentată și resursele de ultimă generație de care dispunem, vom continua să dezvoltăm și să oferim soluții terapeutice de vârf pentru pacienții Nord”, spune, la rândul său, Prof. Dr. Lucian Dorobanțu.

Prof. Dr. Lucian Dorobanțu este coordonatorul Centrului de Boli Cardiovasculare care va funcționa sub umbrela noului Spital Nord din Pipera. Acest centru va funcționa ca un sistem integrat de investigare, diagnosticare și terapii medicale intervenționale și chirurgicale a bolilor cardiovasculare.