PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL, parte a rețelei de sănătate Regina Maria, liderul serviciilor medicale private și furnizorul cu cea mai mare cifră de afaceri, a lansat anul acest primul și singurul call-center din România ce oferă suport persoanelor care luptă cu kilogramele în plus.

Sub mesajul ”Nu ești singur în lupta cu obezitatea”, programul a înrolat pacienți operați în Centrul de Excelență în Chirurgia Obezității din cadrul spitalului, aceștia devenind astfel mentori pentru cei care suferă de de obezitate și alte afecțiuni asociate.

“Lupta cu obezitatea a devenit din ce în ce mai dificilă, mai ales în această perioadă în care pacienții sunt mai vulnerabili în fața unei infecții virale din cauza afecțiunilor asociate. Ne-am gândit cum să fim alături de aceștia și prin prizma experienței altor pacienți, așa că am lansat un program coerent care să le ofere informații complete, chiar de către aceia care au traversat întocmai aceeași suferință și au trecut prin experiența unei intervenții bariatrice. Sunt recunoscător că avem alături de noi foști pacienți ai PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL, care să ghidezeși alți pacienți să facă o schimbare către o viață mai sănătoasă. Cu aceeași recunoștință spun că am alături, în fiecare zi, o ehipă medicală cu foarte multă experiență, pregătită să îi ajute mereu pe cei care se luptă cu obezitatea și bolile asociate acesteia”, a declarat Prof. Asoc. Dr. Cătălin Copăescu, Director Medical PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL și Chirurg de excelență în Chirurgie Metabolică și Bariatrică.

Majoritatea persoanelor care se confruntă cu obezitatea și pentru care chirurgia obezității ar putea fi o soluție, amână intervenția bariatrică, de cele mai multe ori din cauza unor blocaje emoționale care îi împiedică să vadă beneficiile post-operatorii. Cu aceleași insecurități s-au confruntat și ambasadorii înrolați voluntar în call-center. Foști pacienți ai spitalului PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL, aceștia au ales să le dezvăluie persoanelor care iau în calcul această intervenție pentru a se vindeca de obezitate și afecțiunile asociate, cum au luat decizia de a se opera, ce a însemnat recuperarea pentru ei, care sunt beneficiile operației sau cum s-a schimbat viața lor.

“Adesea, persoanele care se confruntă cu obezitatea simt că au pierdut lupta cu propriul corp. Am simțit asta chiar și eu, e un sentiment firesc după o viață de diete, îngrășat la loc, înfometare și senzația că propriul organism lucrează împotriva ta. Însă în momentul în care îți dai seama că te iubești și îți dorești mai mult pentru tine, alegi drumul spre o viață mai sănătoasă. De când am vorbit pentru prima oară public despre operație, foarte mulți oameni îmi cer să le povestesc traseul meu ca pacient bariatric, ce m-a motivat să mă operez și cum mi-am ales doctorul, dar mai ales cum am reușit să depășesc barierelei psihice cu care mă confruntam înainte. Sunt mândră să fiu parte a inițiativei PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL de a crea un canal de comunicare între actualii și viitori pacienți bariatrici, unde cei din urmă pot discuta cu persoane care le înțeleg perfect fricile, pentru că nu demult au fost în locul lor. Și, desigur, mă bucur să fiu parte din acest demers care va oferi cât mai multor oameni viața și sănătatea pe care le merită cu adevărat, spune Navi Ivan, cântăreață și fostă pacientă PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL.

Centrului de Excelență în Chirugia Obezității din cadrul PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL i-au trecut pragul aproape 10.000 de pacienți care au primit, pas cu pas, tot sprijinul de care aveau nevoie în lupta cu kilogramele în plus. Centrul are o echipă medicală multidisciplinară cu o vastă experiență în tratarea obezității și afecțiunilor asociate, prin intermediul chirurgiei bariatrice si metabolice. Astfel, pacienții care aleg această intervenție au alături medici chirurgi, nutriționiști, gastroenterologi, imagiști, psihologi și anesteziști. Fiecare pacient este apoi atent monitorizat pentru o perioadă nedeterminată de timp, astfel încât rezultatele să fie benefice și să ajungă la obiectivul propus.

Pentru a discuta cu unul dintre ambasadorii programului, persoanele interesate pot programa o discuție telefonică accesând Bariatrie.ro/ambasadoribariatrici sau prin apel la *8700, de luni până vineri, între orele 11:00 și 21:00.

Centrul de Excelență în Chirurgie Metabolică și Bariatrică din cadrul PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL este singurul din Europa de Est și beneficiază de dublă acreditare și recunoaștere internațională: europeană și americană. Certificările au fost acordate pe baza mai multor criterii: expertiza personalului medical, numărul de cazuri tratate, istoricul pacienților și dotările spitalului ce asigură circuite dedicate pacientului bariatric pentru investigații, tratament și urmărire. Peste 80% dintre pacienții tratați cu succes de obezitate, s-au prezentat și cu afecțiuni asociate, pecum diabetul zaharat de tip 2, care s-au ameliorat până la vindecarea operației.

 

Ponderas Academic Hospital este singurul spital privat din România cu 8 acreditări internaționale care pune la dispoziție servicii medicale complete, integrate (spital, policlinică, imagistică) și acoperă toate specialitățile medicale și chirurgicale. Ponderas are o capacitate de 250 de paturi, 50 de cabinete medicale, 12 săli de operație, laborator de imagistica si analize precum și un centru de training dedicat pentru instruirea medicilor în proceduri laparoscopice, robotice și endoscopice. Echipa medicală este formată din 250 de doctori și 270 asistenți, care tratează peste 250.000 de pacienți pe an și care, au realizat peste 35.000 de intervenții chirurgicale minim invazive, peste 1.200 intervenții robotice și aproape 10.000 de intervenții bariatrice.