Aproape 19 milioane de oameni mor în fiecare an, din cauza bolilor cardiovasculare, adică 33% din totalul deceselor înregistrate în lume. Iar România nu stă deloc bine la acest capitol și continuă să aibă o rată de mortalitate prin boli cardiovasculare de trei ori mai mare decât media europeană.

Joi, 29 septembrie 2022, de la ora 16.00 vă așteptăm alături de 2 medici cardiologi, Dr. Ștefan Busnatu și Dr. Maria Pană și un fitness specialist și trainer personal, Florin Cujbă, să discutăm despre rolul pe care activitatea fizică îl are pentru sănătatea inimii. Înscrierile sunt deschise pe pagina întâlnirii, disponibilă aici: https://www.cardiologiemoderna.ro/dezbatere-profesionala-editia-8-sportul-si-sanatatea-inimii/

80% dintre decesele premature pot fi prevenite prin limitarea factorilor de risc precum: dieta nesănătoasă, fumatul sau inactivitatea fizică. Conform ghidurilor europene din domeniul cardiologiei, orice persoană sănătoasă ar trebui să facă cel puțin 150 de minute de activitate fizică moderată pe săptămână. De multe ori însă persoanele cu afecțiuni cronice ezită să facă mișcare sau nu știu dacă afecțiunile lor permit realizarea activității fizice.

Alături de invitații noștri vom încerca să lămurim cât mai multe din aceste necunoscute și vom răspunde la întrebări precum:

  • Cum împăcăm riscul cardiac cu activitatea fizică?
  • Ce tipuri de activități fizice sunt recomandate pentru sănătatea inimii?
  • Cum influențează sportul sănătatea inimii?
  • Ce tipuri de antrenamente & dispozitive de monitorizare sunt disponibile?
  • Cum începi activitatea fizică / Cum continui până devine obișnuință?

Înscrierile și detalii suplimentare despre întâlnire sunt disponibile aici: https://www.cardiologiemoderna.ro/dezbatere-profesionala-editia-8-sportul-si-sanatatea-inimii/.

Webinarul din 29 septembrie este întâlnirea comunității CardiologieModerna.ro dedicată Zilei Mondiale a Inimii, marcată în fiecare an în această zi, începând din anul 2000, la inițiativa Federației Mondiale a Inimii.

În acest an sloganul acestei aniversări este ”Use Heart for Every Heart” și îndeamnă toți oamenii să își folosească inima pentru umanitate, pentru natură și pentru fiecare dintre noi.