Știați că la fiecare 80 de secunde o persoană cu diabet zaharat este internată pentru o complicație cardiovasculară? Glicemia ridicată îți poate afecta inima. Cu cât este mai lungă perioada de când ai diabet, cu atât e mai mare riscul de a dezvolta complicații cardiovasculare.

Iată principalul motiv pentru care la ediția din 29 iulie a Orei Pacientului RoDiabet discutăm despre Complicațiile cardiovasculare.

Invitatul special al întâlnirii este medicul cardiolog Claudiu Stoicescu, de la Spitalul Universitar de Urgență din București, care împreună cu gazdele noastre diabetologul Anca Pantea Stoian și psihologul Cristina Petruț vor răspunde unor întrebări complicate, precum:

  • De ce, Când, Cât de des trebuie să mergi la cardiolog
  • Ce poți face ca să ai grijă de inima ta
  • Cum previi complicațiile cardiovasculare

Participarea este GRATUITĂ și se realizează prin înscrierea pe platforma RoDiabet, completând Formularul de participare de AICI.

Detalii suplimentare despre această întâlnire puteți citi pe pagina dedicata accesibila AICI.

Întâlnirea va fi moderată de Conf. Dr. Anca Pantea Stoian, coordonatorul Comitetului Științific RoDiabet și profesor în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, alături de psihologul Cristina Petruț, Vicepreședinte FADR- Federația Asociațiilor Diabeticilor din România.

Despre Ora Pacientului

Este o inițiativă a Platformei RoDiabet dezvoltată din mai 2020 cu susținerea partenerilor: Alliance Healthcare România, Alphega FarmacieAstra ZenecaBoehringer IngelheimDahna, LiamedRegina MariaNovo Nordisk. 

Întâlnirile lunare RoDiabet Ora Pacientului sunt dedicate tuturor persoanelor care trăiesc cu diabet și familiilor acestora, abordând teme care să ușureze gestionarea acestei maladii și care să răspundă întrebărilor persoanelor cu diabet, precum: gestionarea corectă a diabetul în timpul pandemiei și pregătirea de ieșirea din izolare, ce este și cum controlăm hipoglicemia, obezitatea și diabetul, piciorul diabetic sau tehnologii și aplicații în sprijinul persoanelor cu diabet.

RoDiabet este o comunitate administrată de Oameni și Companii. Oameni și Companii  oferă soluții de marketing utilizând un ecositem inovator de 30 platforme digitale proprii și +100 comunități business și profesionale, administrate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.