Garmin, producătorul  de tehnologii de navigare GPS, a dezvoltat o nouă tehnologie ce poate oferi persoanelor cu diabet, tip 1 și 2, care folosesc senzorul de monitorizare continuă a glicemiei (CGM) Dexcom G7, o modalitate de a vedea rapid nivelurile de glucoză, chiar și în timpul antrenamentelor. Aplicația este compatibilă cu device-uri Garmin, fie că e ceas sau ciclocomputer.

La începutul acestui an, FDA a aprobat interfețele de programare a aplicațiilor web (API) Dexcom Partner. API-urile web Dexcom Partner ale companiei din San Diego permit dezvoltatorilor terți să integreze date în timp real de monitorizare continuă a glucozei (CGM) în aplicațiile și dispozitivele lor digitale de sănătate, așa cum a făcut Garmin.

„Sistemele CGM de la Dexcom au revoluționat modul în care oamenii ce suferă de diabet își gestionează nivelul glicemiei și suntem încântați să oferim clienților noștri o modalitate și mai convenabilă de a-și ține sub control nivelul de glucoză. Utilizatorii nu numai că pot vedea în  timp real nivelul de glicemiei fără a fi nevoiți să-și scoată telefonul, dar pot chiar să facă acest lucru în timp ce se antrenează, atunci când nivelurile de glucoză au potențialul de a fluctua rapid.”, a declarat Dan Bartel, vicepreședintele Garmin.

În timpul antrenamentelor, câmpul de date Dexcom Connect IQ oferă o modalitate secundară de a vizualiza nivelurile de glucoză și statisticile de performanță într-un singur loc, atât cu ceasurile inteligente, cât și cu computerul de ciclism Garmin Edge.

„Adăugarea echipamentelor portabile Garmin și a computerelor pentru ciclism la ecosistemul Dexcom CGM reprezintă un progres interesant pentru utilizatorii Dexcom, care acum pot să-și vadă și să-și monitorizeze cu ușurință nivelurile de glucoză de pe dispozitivul lor Garmin preferat”, a spus Jake Leach, CTO Dexcom.

Parteneriatul dintre Dexcom și Garmin va putea să ofere suport pentru și mai multe CGM-uri în viitor.

Aplicația Dexcom este disponibilă în magazinul Garmin Connect IQ.

Sursa: https://www.androidauthority.com/garmin-dexcom-3036817/