OMS estimează că anual 7 milioane de persoane mor prematur din cauza aerului poluat existent în exterior și în interior.

9 din 10 persoane din întreaga lume respiră aer de slabă calitate care conţine printre altele, particule de praf, plumb, arsenic, mercur, benzen, dioxine, cadmiu. Particulele mici, cu diametrul de sub 2,5 micrometri sunt cele mai nocive pentru organism, întrucât pot pătrunde în alveole și în fluxul sanguin, răspândind toxinele în toate organele corpului, în numai câteva secunde.

Oamenii petrec 90% din timpul lor în interior – fie că e vorba de locuinţa proprie, de locul de muncă, școli, restaurante, săli de sport – unde nivelul de poluanţi, alergeni și substanțe chimice poate să fie și de 100 de ori mai ridicat decât cel din aerul exterior, care e și el deja poluat.

Sursele principale ale poluanților atmosferici din interior sunt diverse: fumul de țigară, sistemele de încălzire și răcire centralizate, dispozitive de umidificare, produse pentru îngriire de uz casnic și de îngrijire personală, odorizante de aer, lumânări parfumate, produse de mobilier, pardoseală nouă, tapițerie, covoare, aparate de combustie cu ardere de combustibil sau contaminanți biologici de tipul bacteriilor, mucegaiurilor, alergeni, polen, virusuri etc.

Expunerea pe termen lung la acești poluanți provoacă de la efecte secundare precum ochiuscați, cefalee, oboseală și până la o gamă variată de afecțiuni respiratorii, cardiovasculare (cancer pulmonar, bronșită cronică indusă etc) și chiar deces prematur, iar copiii și vârstnicii sunt categoriile cele mai vulnerabile.

TherapyAir® iOn de la Zepter a fost votat drept cel mai bun produs de purificare a aerului (Germania, mai 2016, 2019, 2020), întrucât purifică 99,9% dintre poluanţi (inclusiv pulberile în suspensie cu diametrul de 2,5 micrometri). În 2020 a obținut certificarea internațională care atestă că reduce microorganismele – praful, bacteriile, mucegaiuri, virusuri, inclusiv virusul SARS-CoV-2.

Purificatorul TherapyAir® iOn filtrează, purifică şi îmbogăţeşte aerul cu ioni negativi. Este prevăzut cu un sistem de filtrare și purificare a aerului pe 5 niveluri – filtru antistatic, filtru antibacterian, filtru HEPA, filtru antialergenic tratat cu argint și filtru de carbon activ – care acţionează întocmai ca nişte bariere impenetrabile, toţi poluanţii din aer fiind eliminaţi.

Aceste filtre îndeplinesc o serie de efecte terapeutice:

  1. Ameliorează simptomele astmului

Potrivit datelor publicate de Institutului Național de Sănătate Publică, în România se înregistrează anual 1,5 cazuri noi de astm la 1000 de persoane și conform statisticilor, 1 din 20 de copii de vârstă școlară poate să sufere de astm. Poluanții precum părul animalelor de casă, mătreața, polenul sau acarienii de praf irită căile respiratorii, provocând dificultăți de respirație. Lipsa aerului proaspăt crește nivelul de umiditate din interior, oferind terenul ideal de reproducere pentru acarienii de praf care se hrănesc cu celule moarte ale pielii și se înmulțesc rapid, în pat, covor și mobilierul tapițat. Filtrul antistatic și cel antibacterian elimină acești poluanți, iar filtrul antialergenic cu care e prevăzut purificatorul conţine extract din frunze de Ginkgo Biloba, foarte eficient în tratamentul astmului. În plus, TherapyAir® iOn de la Zepter a fost certificat  și recomandat persoanelor (inclusiv copiilor și tinerilor) cu astm și alergii.

  1. Elimină substanțele chimice nocive din mediul interior care determină o serie de afecțiuni

Închiderea ușilor și ferestrelor nu înseamnă oprirea poluanților externi, cum ar fi dioxidul de azot și monoxidul de carbon, gaze care se găsesc frecvent în zone cu trafic ridicat de autovehicule. Cercetările au arătat că expunerea la aceste gaze crește riscul de demență și pentru apariția bolii Alzheimer.

Aerul din interior poate fi poluat cu toxine provenite de la agenții de curățare –  multe produse de curățat obișnuite conțin substanțe chimice toxice, cum ar fi amoniac, clor și ftalați. Expunerea la aceste substanțe chimice în cantități mici este inofensivă, dar expunerea pe perioade îndelungate poate duce la probleme grave de sănătate, cum ar fi tumori, cancer, afecțiuni cardiovasculare sau neurologice. Filtrul de carbon activ cu care e prevăzut purificatorul TherapyAir® iOn are rolul de a elimina acești contaminanți chimici.

  1. Neutralizează mirosurile neplăcute

Unele substanțe chimice, cum ar fi benzina, benzenul și formaldehida, se descompun la temperatura camerei, provocând un miros de gaze. Aceste substanțe chimice, numite compuși organici volatili (COV), se găsesc frecvent în vopsele, spray-uri cu aerosoli, mobilier tapițat sau odorizante de aer. Mirosul din COV poate provoca greață, greutate în respirație și poate afecta chiar și funcțiile cognitive. Filtrele HEPA și cel de cărbune activ cu care e prevăzut purificatorul TherapyAir® iOn sunt eficiente în captarea gazelor, precum și a particulelor, reducând poluanții din mediul interior. În plus, purificatorul absoarbe fumul sau mirosul uleiului de gătit ori cel al condimentelelor, care pot fi neplăcute.

  1. Reduce răspândirea virusurilor gripale

Răceala obișnuită și gripa se răspândesc prin agenți patogeni minusculi. Când un membru al familiei are gripă, de obicei restul familiei se îmbolnăvește deoarece toată lumea respiră același aer infectat cu bacterii și viruși. Filtrul HEPA captează acești viruși, inclusiv virusul SARS-CoV-2.

  1. Îmbunătățește somnul și ameliorează simptomele alergice

Alergenii din interior, cum ar fi bacteriile, ciupercile și acarienii, pot declanșa alergii sau febra fânului. Strănutarea frecventă, tusea, congestia nasului, ochii apoși sau durerile în gât sunt câteva simptome alergice frecvente, care pot să perturbe somnul. Filtrul HEPA filtrează majoritatea alergenilor din cameră, pentru un somn cât mai odihnitor.

6. Crește speranța de viață

Poluarea aerului din interior poate afecta sistemele cardiace, respiratorii și chiar neurologice. Substanțele chimice și gazele din produsele obișnuite de uz casnic se pot acumula în plămâni. De fapt, particulele aeriene sunt atât de mici încât pătrund în bariera hematoencefalică, afectând creierul și funcțiile cognitive.

Zepter Internațional a avut intuiția să combine eficiența filtrelor speciale cu proprietățile și rolul ionilor negativiTherapyAir® iOn generează cca. 220.000 ioni/cm³ în modul de operare Turbo, adică o cantitate dublă faţă de cea conţinută în aerul din cel mai sănătos mediu – cum ar fi zonele din vecinătatea celor mai mari cascade.

S-a demonstrat științific că ionii negativi ajută la creşterea nivelurilor de energie fizică, stimularea circulaţiei sanguine, stimularea metabolismului, întărirea sistemului imunitar al organismului, ameliorarea simptomelor alergice, a astmului şi afecţiunilor respiratorii, accelerarea proceselor de vindecare, alinarea migrenelor, neutralizarea efectelor stresului. Mai mult, cercetătorii de la Universitatea din California au arătat că ionii negativi normalizează nivelurile de serotonină din creier reducând anxietatea şi depresia, ajută la un somn mai bun, la o concentrare și abilităţi cognitive mai bune.

Funcţionalitatea şi înalta tehnologie ale aparatului TherapyAir® iOn sunt redate perfect în designul său sobru şi modern, potrivit atât decorurilor clasice, cât şi celor avangardiste. În plus,  are o interfaţă simplă, directă, iar setările preferate pot fi programate prin simpla apăsare a unui buton.

Găsiți aici mai multe detalii despre produs. Pentru oferte și alte informații, puteți scrie la info@zepter.ro.