Medicii interesați de aplicația Diabeta – chatbotul diabetologilor, pot afla informații detaliate și se pot înscrie pentru testare la InterDiab, una dintre cele mai importante conferințe ce tratează managementul interdisciplinar al diabetului. Materiale de informare sunt disponibile la standul special Diabeta, în cadrul conferinței, de joi, 9 martie și până sâmbătă, 11 martie.

Medicii interesați de Diabeta se pot înscrie direct la stand sau pot solicita cont gratuit de utilizator pe www.diabeta.ro. După verificarea datelor și crearea contului, medicii pot conversa cu Diabeta pe orice dispozitiv – desktop, telefon, tabletă, în orice moment al zilei.

Diabeta răspunde la întrebări despre tratamentul diabetului, molecule disponibile și mod de administrare, reacții, contraindicații ale tratamentelor existente, scanând o bază largă de informații oficiale, actualizate, din ghiduri și protocoale oficiale, precum și RCP-uri.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo AI Technologies, specializată în dezvoltarea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Novo NordiskBoehringer – Ingelheim și Medtronic.