Prima aplicație de tip chatbot dedicată medicilor diabetologi are deja peste 200 de utilizatori, profesioniști din domeniul sănătății. Aceștia au utilizat aplicația pentru a afla răspunsuri la întrebări legate de tratamentele disponibile pentru diabet.

Diabeta aduce informația căutată de către utilizator, scanând ghidurile și protocoalele oficiale de diabet. Aplicația utilizează inteligența artificială și procesarea limbajului natural pentru a înțelege întrebarea și pentru a genera răspunsul potrivit.

Pentru a ne asigura că Diabeta înțelege întrebarea corespunzător, este important să se respecte un set de reguli de utilizare. De exemplu, denumirea moleculei trebuie scrisă corect, fără litere lipsă, abrevieri sau jargon. Dezvoltatorii aplicației au realizat un ghid de utilizare care este disponibil pentru medicii interesați, aici.

Diabeta este accesibilă online, non-stop, medicilor, pe baza unui cont gratuit de utilizator ce poate fi solicitat pe www.diabeta.ro.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo AI Technologies, specializată în crearea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Novo NordiskBoehringer – Ingelheim și Medtronic.