Forumul Român de Diabet, cel mai amplu efort comun pentru prevenirea şi conştientizarea unei afecţiuni din România, organizează în data de 13 noiembrie (intervalul 13:00-18:00), în holul din faţa plenului Camerei Deputaţilor, nivel P1, o acţiune de educare şi informare în Parlamentul României.

În fiecare an, pe 14 noiembrie, marcăm Ziua Mondială a Diabetului. Este o zi dedicată aducerii în prim-plan a unei lupte cu care se confruntă atât de mulţi dintre noi. Diabetul zaharat este o realitate a vieţilor noastre, de care suferă 1 din 12 români, iar împreună suntem parte din soluţie.

Anul acesta, Forumul Român de Diabet se adresează direct membrilor Parlamentului şi jurnaliştilor printr-o acţiune de informare şi educare despre prevenţia diabetului zaharat. Vom împărtăşi poveştile şi experienţele celor care trăiesc cu diabet şi vom afla de la specialiştii din cadrul Forumului care sunt direcţiile de lucru prioritare pentru a face faţă acestei provocări de sănătate publică.

Suntem cu toţii în această luptă, împreună cu comunitatea medicală, asociaţiile de pacienţi şi reprezentanţii companiilor farmaceutice. Milităm pentru un parteneriat activ cu autorităţile din sănătate, pentru că vrem să vedem o schimbare reală în modul în care diabetul este gestionat.

Vă aşteptăm, aşadar, să vă evaluaţi riscul de diabet zaharat şi să aflaţi mai multe despre această condiţie medicală. De asemenea, vă invităm să-i cunoaşteţi pe cei care trăiesc cu această afecţiune şi să le spuneţi povestea.