În perioada 5 – 7 mai 2023, se desfășoară la Iași, cea de-a treia ediție a H3-Healthcare in Hospitals Hackathon. Obiectivul H3 este identificarea de soluții inovatoare de transformare digitală în domeniul medical, pentru diferite patologii, dar și pentru management-ul unităților sanitare și domeniul farmaceutic, soluții care pot cointeresa parteneri industriali și potențiali investitori. Tema generală este Modernizarea sistemului de sănătate, iar echipele și participanții vor putea dezvolta proiecte în funcție de patologiile sau problemele pe care le selectează.

Echipa Diabeta – chatbotul diabetologilor, va fi prezentă la eveniment, ca partener strategic, dar și ca mentori pentru tinerii care doresc să revoluționeze sistemul digital.

“Am acceptat cu bucurie să fim parteneri și mentori în cadrul acestui hackathon. Pe de o parte, provocările dezvoltării #Diabeta ne-au impulsionat să transmitem tinerei generații informații utile pentru crearea unei soluții de transformare digitală în medicină. Pe de altă parte, ca firmă specializată în dezvoltarea de chatboți medicali, avem multe de împărtășit în ceea ce privește nevoile și specificațiile implementării de soluții digitale pentru sănătate”, susține Mihaela Onofrei, GM Apollo Technologies.

Diabeta este o aplicație de tip chatbot dedicată medicilor diabetologi și nu numai, care răspunde la întrebări despre tratamentele disponibile pentru diabet. Aplicația este bazată pe inteligență artificială și procesarea limbajului natural și procesează ghiduri, protocoale și RCP-uri ale medicamentelor disponibile pentru diabet în România. Medicii pot utiliza gratuit aplicația, solicitând un cont de utilizator pe www.diabeta.ro. Aplicația este disponibilă online, non-stop, pe orice dispozitiv.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo AI Technologies, specializată în dezvoltarea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Novo NordiskBoehringer – Ingelheim și Medtronic.