“Alături de colegii mei, pot spune că sunt printre primii utilizatori ai chatbotului. Sunt tare încântată că avem o modalitate de a ne educa într-un mod intuitiv, rapid și accesibil, în orice moment, așa că încurajez toți tinerii doctori să descopere Diabeta și să o utilizeze cu încredere”, afirmă Dr. Roxana Maria Farcaș, medic rezident Diabet.
Dr. Roxana Farcaș ar aprecia extinderea chatbotului către informații despre pompele de insulină sau senzorii de monitorizare continuă a glicemiei. “Cred că orice material educativ suplimentar care acoperă o paletă mai largă de informații acoperă și o paletă mai largă de nevoi. Ca atare, mi se pare de bun augur, cred că viitorul diabetului în România are un traiect optimist. Văd că multe tehnologii încep să apară și să se dezvolte tot mai mult în țara noastră, așa că mă bucur pentru șansa pacienților diagnosticați cu diabet zaharat de a avea o viață mai ușoară”, susține Dr. Farcaș.
Medicii interesați să utilizeze Diabeta o pot face gratuit, solicitând un cont de acces pe www.diabeta.ro. După înregistrare, pot conversa cu Diabeta și afla răspunsuri la întrebări despre tratamentele disponibile pentru diabet, răspunsuri generate din surse oficiale procesate, ce includ ghiduri și protocoale oficiale de diabet, precum și RCP-urile medicamentelor disponibile.
Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo AI Technologies, specializată în dezvoltarea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Novo Nordisk, Boehringer – Ingelheim și Medtronic.