Invitații prezenți la întâlnirea Comunității OSC-GlobalHRManager din luna ianuarie, dedicată ”Stării de bine a angajaților cu boli cronice” au subliniat că angajații trebuie să comunice deschis angajatorilor problemele cronice de sănătate cu care se confruntă. Între acestea, diabetul este o afecțiune tot mai des întâlnită, chiar și la persoanele tinere și care ar trebui să fie mai bine înțeleasă și cunoscută de angajatori și angajați.

Modul de lucru online a determinat ca în ultimii 2 ani tot mai multe persoane să se confrunte cu creșteri în greutate și predispoziție pentru a dezvolta astfel de boli cronice” susține Dr. Delia Pintilei-Reurean, fondator și director de programe în cadrul Clinicii de Nutriție și director medical al centrului Consultmed (primul centru privat de diabet din țară), invitat special al întâlnirii Global HR Manager.

Dr. Delia Pintilei Reurean este unul dintre medicii diabetologi implicați în nenumărate proiecte educaționale dedicate persoanelor cu diabet. Ea a afirmat că, în ultimii ani, a crescut numărul companiilor, care contractează serviciile Clinicii de Nutriție, pentru cursuri de educație nutrițională pentru angajații care au surplus ponderal, iar specialiștii Clinicii sunt rugați să ofere în special informații despre ce înseamnă o nutriție sănătoasă.

Dr. Pintilei Reurean subliniază că, ”pentru o persoană cu diabet de tip 1 este important să i se respecte orarul de mese, să existe înțelegere față de momentele în care are nevoie să își administreze insulina, dar și față de momentele în care apare hipoglicemie, iar capacitatea de concentrare poate fi afectată. De aceea, sunt  necesare ședințe de informare asupra acțiunilor de prim ajutor care pot fi realizate, nu doar în ceea ce privește diabetul, dar în orice fel de problemă de sănătate”.

Întâlnirea comunității OSC-GlobalHRManager din luna ianuarie a fost dedicată aniversării celor 100 de ani de la descoperirea insulinei. Pentru a marca cei 100 de ani, Comunitatea RoDiabet a organizat, în parteneriat cu diferite comunități dezvoltate de Oameni și Companii, o serie de webinarii de informare și educare a publicului larg despre ceea ce a însemnat pentru persoanele cu diabet descoperirea insulinei, despre progresele înregistrate în acest domeniu, dar și despre așteptările pentru viitor sau provocările cărora trebuie să le facă față persoanele cu boli cronice. Întâlnirile beneficiază de sprijinul partenerilor comunității: Novo Nordisk, Regina Maria – Rețeaua Privată de Sănătate, Alliance Healthcare, Up România și Alphega Farmacie.

Comunitatea OSC-GlobalHRManager este administrată de Oameni și Companii-OSC. OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +100 comunități business sau profesionale și 42 platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.