Astăzi 4 martie, de la ora 19:00, de Ziua Mondială a Obezității, vă invităm la un webinar GRATUIT, pe tema ” Să vorbim despre obezitate și familie”, dedicat persoanelor care suferă de această afecțiune și celor dragi lor, precum și celor care doresc să prevină obezitatea.

Evenimentul este  organizat de ACES- Asociația pentru consiliere și educație în sănătate , în parteneriat cu RoDiabet.ro.  pe platforma Zoom, fiind transmis și live pe Facebook Rodiabet și ACES. 

Discutăm cu specialiști în Diabet, Nutriție și Boli metabolice despre teme precum: obezitatea si bolile asociate, relația copilului cu mâncarea, factor de risc în apariția obezități, moduri de gestionare a obezității, tratamente și strategii de schimbare a comportamentului alimentar, beneficiile scăderii în greutate și dezbatem miturile întâlnite în practica clinică sau în viața de zi cu zi. Mai multe detalii pe pagina evenimentului aici: Ziua Mondiala a Obezitatii 2024 – Rodiabet.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, numărul persoanelor care suferă de obezitate la nivel global s-a triplat din 1975 până astăzi, iar conform Institutului Național de Statistică, în anul 2022, peste 62% de persoane se confruntau cu exces ponderal sau obezitate. În prezent, România se înscrie în trendul ascendent al creșterii numărului de pacienți care suferă de obezitate, estimările pentru viitor arătând că 4 din 10 bărbați, 3 din 10 femei și 3 din 10 copii (în special, băieți) ar putea suferi de obezitate până în 2035.

Numerele sunt îngrijorătoare. De aceea, pe 4 martie, mai mult ca oricând, este momentul să facem un pas și mai hotărât spre, dacă nu stopare, măcar încetinirea creșterii uluitoare a cifrelor.

Vor fi alături de noi și vor susține intervenții:

  • Monica Sânpălean, Nutriționist – Dietetician, Târgu Mureș vă propune o temă de interes pentru toți părinții și bunicii: „Relația deficitară a copilului cu mâncarea
  • Sorina Boariu, Nutriționist – Dietetician, Iași, abordează subiectul „Managementul obezității” – cum gestionăm obezitatea pe cont propriu, dar și în familie, la birou, în comunități?
  • Ana Maria Scutariu, Nutriționist – Dietetician, Iași, discută cu dumneavoastră despre „Beneficiile scăderii în greutate. Miturile întâlnite în practica clinică”.

Moderează și răspund la întrebările dumneavoastră: Prof. Univ. Dr. Monica Tarcea, șeful Disciplinei Nutriție comunitară și igiena alimentelor din cadrul Facultății de Medicină, UMFST G.E. Palade Târgu Mureș și Dr. Delia Reurean-Pintilei, Medic Primar- Diabet, Nutriție, Boli metabolice, Iași.

 

Mai multe detalii despre acest eveniment, ca și despre toate evenimentele naționale și locale din domeniul Sănătății, găsiți, actualizate permanent, pe EventsMax.ro – Platforma evenimentelor profesionale și de business din România. Peste 30.000 de executivi, antreprenori și specialiști accesează platforma lunar pentru a căuta informații despre evenimentele din domeniile lor de interes. Abonează-te gratuit la newsletter-ul EventsMax, aici , și poți primi alerte săptămânale cu evenimente din domeniul care te interesează. Dacă vrei să publici evenimentele tale, fă-ți un cont gratuit, aici .