Asociația de Prevenție prin Stil de Viață Sănătos organizează cea de-a treia ediție a Conferinței Anuale „Medicina stilului de viață și bolile cronice – prevenție și tratament”, ce va avea loc vineri, 24 iunie 2022, la Pullman World Trade Center Bucharest. Evenimentul va aborda și anul acesta rolul complex al stilului de viață în prevenția și tratamentul patologiilor cronice din diverse specialități.

“Medicina stilului de viață fiind o arie medicală în zona de pionierat în România, ne aștepăm să fie un eveniment de mare interes, mai ales că avem invitați speciali. Practic, va fi o conferință internațională, cu participiarea Prof. Dr. Jeffrey Mechanick, de la Mount Sinai Hospital din New York, a președintelui Societății Europene de Studiu a Obezitații Dr. Volkan Yumuk, a Prof. Dr. Manfredi Rizzo din Italia și prof. dr. Marius Andronache din Franța”, a declarat Dr. Anca Hâncu, Președintele Asociației Medicale de Prevenție prin Stil de Viață Sănătos, într-un interviu acordat portalului DespreObezitate.ro.

Aceasta a menționat că evenimentul se adresează în principal medicilor de medicină de familie, dar vor fi prezenți și profesori specialiști în endocrinologie, cardiologie, diabet zaharat, pneumologie, care vor încadra stilul de viată în prevenția primară și secundară în vederea îmbunătățirii vieții pacienților.

Va fi prezentat modelul bolii cronice cardiometabolice, care este de fapt conceptul Prof. DrJeffrey Mechanick, se va discuta mult despre obezitate și stil de viață, despre molecule noi și abordări noi în tratamentul obezității. În afară de stilul de viață avem și abordare farmacologică, despre diabet, despre implicațiile lipidelor, vor fi subiecte interesante din domeniul cardiologiei. Se va discuta despre ablația prin cateter ca tratament a fibrilației arteriale, despre somn, longevitate, disruptorii endocrini sau ficatul gras nonalcoolic”, a detaliat Dr. Anca Hâncu.

Președintele Asociației Medicale de Prevenție prin Stil de Viață Sănătos arată că, prin astfel de manifestări, care sunt dedicate în exclusivitate medicilor și personalului medical, organizatorii încearcă să transmită mesajul cu gândul ca aceștia să realizeze educația unui stil de viață corect pentru pacienți. “Îi sfătuim pe toți cei s-au înscris la eveniment să urmărească discuțiile, iar după eveniment noi vom publica materialul de la conferință pe o platformă accesibilă, unde vor putea fi vizualizate din nou prezentările pentru cei care nu au reușit să fie prezenți”, a concluzionat Dr. Anca Hâncu.

 

Înscrierile la conferință continuă în următoarele 2 zile, pe pagina dedicată întâlnirii: https://conferintemedicale.ro/events/medicina-stilului-de-viata-si-bolile-cronice-3/.