Dr. Alexandru Vasilescu subliniază importanța colaborării dintre echipa multidisciplinară și pacient, în tratamentul afecțiunilor inimii: „Echipa noastră multidisciplinară, din cadrul Centrului de Boli Cardiovasculare NORD, se angajează într-o colaborare pe termen lung cu fiecare pacient. Ținând cont de natura cronică a celor mai multe afecțiuni cardiace, înțelegem importanța unei abordări continue și personalizate.”

Dr. Alexandru Vasilescu este medic primar Chirurgie cardiovasculară în cadrul Centrului de Boli Cardiovasculare NORD. A efectuat un număr impresionant de operații pe cord, multe dintre ele în urgență, a salvat viața a sute de pacienți și realizează în continuare intervenții chirurgicale, cu același devotament și pasiune față de meserie.

Conform Dr. Vasilescu, la Centrul de Boli Cardiovasculare NORD, medici specializați din diferite domenii colaborează îndeaproape, pentru a oferi o îngrijire integrată. Prin evaluări și tratamente personalizate, se asigură că fiecare pacient primește atenția și îngrijirea de care are nevoie: „Abordarea noastră multidisciplinară optimizează evaluarea și tratamentul, asigurând acoperirea comprehensivă a fiecărui aspect al sănătății cardiovasculare a pacientului.” a declarat medicul.

„La Centrul de Boli Cardiovasculare NORD, suntem o echipă dedicată, care se angajează să recupereze sănătatea fiecărui pacient și să-i ofere acestuia cea mai bună calitate a vieții”, concluzionează Dr. Alexandru Vasilescu.

Dr. Alexandru Vasilescu este chirurg cardiovascular în cadrul  Centrului de Boli Cardiovasculare NORD, care funcționează sub umbrela noului Spital NORD din Pipera. Acest Centru funcționează ca un sistem integrat de investigare, diagnosticare și terapii medicale intervenționale și chirurgicale a bolilor cardiovasculare.

Începând cu decembrie 2023, noul spital construit de Grupul NORD (anterior cunoscut sub numele de Provita) a fost deschis în zona Pipera din București. Grupul Nord mai deține un spital tot în Capitală, mai multe centre și laboratoare medicale, dar şi o clinică în Suceava, prima extindere a brandului medical în afara Capitalei.