Medicul de familie este singurul medic care cunoaște întregul istoric medical al pacienților săi, de la naștere si până la bătrânețe. În cabinetul lui ajung de la nou născuți, până la persoane vârstnice, care au nevoie de o consultație sau pur și simplu de un sfat avizat. Spre deosebire de alți medici specialiști, medicul de familie relaționează pe perioade mai lungi de timp cu pacienții lui și ajunge să îi cunoască foarte bine. Medicul de familie cunoaște particularitățile grupei de vârstă, dar și pe cele individuale.

Medicii de familie nu au nevoie de dotări speciale pentru cabinetele lor. Însă, pentru a consulta și trata pacienți de toate vârstele, sunt câteva dispozitive care nu trebuie să lipsească din niciun cabinet de medicină de familie sau dispensar: stetoscop, tensiometru, termometru, glucometru, cântar, taliometru, EKG, negatoscop și un tabel optometric. Cu ajutorul acestor echipamente, medicul de familie poate diagnostica sau monitoriza un spectru larg de patologii medicale, astfel încât să acopere nevoile tuturor pacienților săi.

Compania LIAMED, din Brașov,  comercializează o gama largă de dispozitive medicale pentru dotarea cabinetelor de medicină de familie. Vă prezentăm în continuare o parte dintre ele:

 

Stetoscop clasic cu capsulă dublă

Stetoscop LITTMANN MASTER CLASIC II

Tensiometru economic cu manșetă, cu închidere velcro,

manometru rezistent prevăzut cu clip pentru prinderea de manșetă

Cântar metallic cu taliometru

Cântar digital pentru nou născuți

Termometru cu Bluetooth

Sistem de monitoriozare a glucozei, cu Bluetooth

 

Dispozitivele dotate cu Bluetooth sunt cu atât mai eficiente cu cât datele obținute pot fi transferate cu ușurință în laptopul medicului de familie, iar aici pot fi salvate, fără efort, în dosarul pacientului. Astfel, de fiecare dată când pacientul revine de control, medicul va sti exact care a fost starea lui de sănătate la vizita anterioară.

Mai multe produse, dar și detalii despre alte echipamente medicale găsiti pe site-ul companiei www.liamed.ro.