În lupta împotriva diabetului, accesul la informații precise și actualizate este esențial pentru specialiști în sănătate. În acest context, Diabeta se remarcă ca un instrument inovator, oferind informații complexe și actualizate din RCP-urile medicamentelor, ghiduri și protocoale despre diabet.

 

Salvează timpului prețios al specialiștilor

Diabeta nu este doar un simplu chatbot medical, ci un aliat valoros pentru specialiștii în diabet. Principala sa caracteristică este capacitatea de a economisi timp prețios în procesul de documentare despre tratamente. Într-o lume în care fiecare secundă contează, acest avantaj devine crucial pentru medicii și farmaciștii implicați în gestionarea diabetului.

 

Descoperirea excipienților

Pe lângă informațiile despre tratamente, Diabeta oferă o funcționalitate inedită: posibilitatea de a afla excipienții medicamentelor. Excipienții reprezintă componentele inactive ale unui medicament, cum ar fi agenții de încărcare, lianții sau coloranții. Deși aceste substanțe pot părea neînsemnate, ele pot juca un rol crucial în tolerabilitatea și eficacitatea tratamentului.

Cunoașterea excipienților poate fi deosebit de utilă pentru pacienții cu sensibilități sau alergii la anumite substanțe, sau pentru cei care doresc să evite anumite ingrediente. Prin intermediul Diabeta, specialiștii pot descoperi în detaliu compoziția fiecărui medicament și pot lua decizii informate în ceea ce privește tratamentul diabetului.

 

Impactul Diabeta în managementul diabetului

Integrarea Diabeta în practica medicală poate avea un impact semnificativ în managementul diabetului. Accesul rapid la informații actualizate și la compoziția detaliată a medicamentelor poate contribui la personalizarea tratamentului și la optimizarea rezultatelor pentru pacienți.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo Technologies, specializată în crearea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Novo NordiskBoehringer – Ingelheim și Medtronic.