Dezvoltatorii Diabeta au fost prezenți în data 14-16 martie la un evenimentul dedicat profesioniștilor din specialități precum diabet, nutriție și boli metabolice, cardiologie, endocrinologie, nefrologie, neurologie, International Conference on Interdisciplinary Management of Diabetes Mellitus and its Complications (INTERDIAB).

Echipa Diabeta a fost prezentă la INTERDIAB pentru a oferi specialiștilor din domeniul sănătății suport în testarea și utilizarea chatbotului diabetologilor. La standul Diabeta, medicii au putut vedea demonstrații live ale funcționalităților aplicației. De asemenea, echipa a fost prezentă pentru a răspunde întrebărilor legate de modul de utilizare pentru medicii interesați.

„Ne bucurăm să o avem pe Diabeta alături de noi la INTERDIAB. Este o bucurie pentru noi să împărtășim cu cât mai mulți medici rezidenți, specialiști, primari, beneficiul pe care poate să-l aducă  Diabeta în practica lor zilnică” , a declarat Roxana Plamadiala, medic rezident diabetolog.

Diabeta este recunoscută ca un instrument util și ușor de folosit, ce vine în ajutorul specialiștilor din domeniul sănătății pentru a le oferi informațiile de care au nevoie. Cu o interfață intuitivă și funcționalități adaptate necesităților medicilor, Diabeta devine un partener de nădejde în lupta împotriva diabetului și a complicațiilor sale.

De asemenea, dr. Roxana Plamadiala a adăugat: „Văd Diabeta ca pe un asistent virtual, care poate să-mi răspundă în orice moment, la informatii avizate pe care în momentul respectiv nu le cunosc.” Astfel, Diabeta se dovedește a fi utilă și de încredere. Prezența activă a Diabeta la INTERDIAB a subliniat angajamentul companiei de a aduce inovație și eficiență în gestionarea diabetului zaharat și a bolilor metabolice, consolidându-și astfel poziția de lider în domeniul soluțiilor digitale pentru sănătate.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo AI Technologies, specializată în dezvoltarea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Novo NordiskBoehringer – Ingelheim și Medtronic. Aplicația este disponibilă gratuit pentru medici și poate fi accesată pe baza unui cont de utilizator ce poate fi solicitat pe www.diabeta.ro.