În perioada 14-16 Martie, Diabeta a fost prezentă la evenimentul dedicat profesioniștilor din specialități precum diabet, nutriție și boli metabolice, cardiologie, endocrinologie, nefrologie, neurologie, International Conference on Interdisciplinary Management of Diabetes Mellitus and its Complications (INTERDIAB). Acesta a oferit o platformă unică pentru schimbul de idei și inovație în tratamentul și gestionarea diabetului.

Echipa Diabeta a avut privilegiul să interacționeze cu numeroși specialiști din domeniul sănătății, discutând despre tendințele actuale, provocările și soluțiile în tratarea diabetului. Dr. Iulia Măntălău, unul dintre medicii cu care am dialogat, ne-a împărtășit entuziasmul său pentru eveniment și pentru inițiativa Diabeta.

“Am auzit de Diabeta încă de dinainte să apară și mi se pare o idee bună, pentru că inteligența artificială capătă din ce în ce mai mult teren și nu ar trebui să fie un lucru de care să ne temem”, a declarat Iulia Măntălău, medic rezident diabet, subliniind importanța adaptării tehnologiei pentru îmbunătățirea îngrijirii pacienților cu diabet.

Întrebând despre sfaturile pe care le-ar oferi pacienților cu diabet, Dr. Iulia Măntălău a subliniat importanța unei relații strânse și de încredere cu medicul lor. “Pacienții ar trebui să găsească un medic cu care pot avea o relație foarte bună, în care să aibă încredere și față de care să fie foarte deschiși”, a adăugat ea.

Diabeta este o soluție inovatoare în gestionarea diabetului, oferind un chatbot inteligent care furnizează informații rapide și precise la întrebările specialiștilor din domeniul medical. Bazat pe ghiduri și protocoale oficiale de diabet, Diabeta reprezintă un instrument valoros în îmbunătățirea comunicării și accesului la informații de calitate în gestionarea acestei afecțiuni cronice.

Participarea echipei Diabeta la INTERDIAB a consolidat angajamentul pentru inovație și colaborare în îmbunătățirea vieții pacienților cu diabet. Diabeta continuă să fie la avangarda transformării digitale în domeniul sănătății, punând accentul pe calitatea îngrijirii și accesul la informații relevante și actualizate.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo AI Technologies, specializată în dezvoltarea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Novo NordiskBoehringer – Ingelheim și Medtronic. Aplicația este disponibilă gratuit pentru medici și poate fi accesată pe baza unui cont de utilizator ce poate fi solicitat pe www.diabeta.ro.