Cursul de Nutriție Clinică în Diabet și Cursul avansat de pompe și senzori sunt organizate în zilele premergătoare Congresului CEDA 2023.

Cursul avansat de pompe și senzori este organizat joi, 8 iunie 2023 și va avea o durată de patru ore. Lectorii cursului sunt conf. univ. dr. Anca Pantea Stoian – Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, prof. Andrej Janez – șeful departamentului de endocrinologie, diabet și boli metabolice a Centrului medical universitar din Ljubljana și Attila Detary – Trainer and Education Manager Medtronic, iar numărul de locuri este limitat.

Cursul de nutriție clinică în diabet va avea loc sâmbătă, 10 iunie și va fi creditat separat cu puncte EMC, iar numărul de locuri disponibile este limitat. Directorii și lectorii programului sunt: Conf. Dr. Anca Pantea Stoian de la UMF Carol Davila din București, Prof. Arrigo Cicero de la Universitatea din Bologna și Dr. Delia Reurean Pintilei, fondator și director medical Consultmed și Clinica de Nutriție.

În cele peste trei ore dedicate cursului vor fi explicate principiile de bază ale nutriției clinice în diabet, care includ: controlul carbohidraților, distribuția echilibrată a macronutrienților, controlul caloriilor și menținerea greutății corporale sau detalii privind fibrele alimentare.

Mai multe detalii privind cursul și programul complet al Congresului CEDA sunt disponibile pe pagina evenimentului: https://ceda2023.eu/.