Cum îţi îngrijeşti pielea înainte de expunerea la soare

Cum îţi îngrijeşti pielea înainte de expunerea la soare

În sezonul estival, mass-media abundă în recomandări şi sugestii de cosmetice cu SPF, însă ceea ce nimeni nu îţi spune este cum să îţi îngrijeşti pielea, astfel încât să obţii maximum de beneficii de la filtrele solare incluse în cremele şi loţiunile pentru plajă. Ai putea crede că ele acţionează identic pe orice tip de piele, însă nu este deloc aşa. În lipsa unei pregătiri corespunzătoare înainte de expunerea la soare, pielea riscă nu doar să se inflameze pe moment, ci să îţi şi provoace neplăceri pe termen lung. Unele dintre ele îţi pot strica chiar vacanţa. Astăzi îţi dezvăluim cele mai eficiente modalităţi prin care te poţi bucura de o piele fericită de-a lungul întregii veri.

 

DE CE E IMPORTANT SĂ ACORZI ATENŢIE SUPLIMENTARĂ ÎNGRIJIRII PIELII ÎNAINTE DE EXPUNEREA LA SOARE?

Înainte de toate trebuie să îţi spunem cât se poate de onest că nu există bronzare în deplină siguranţă. Ştim că iubeşti să petreci ore în şir la plajă şi că soarele şi marea te binedispun instantaneu, însă “the ugly truth” (dacă îl putem denumi astfel) este că absolut toate radiaţiile UV – atât cele UVA şi UVB, cât şi infraroşiile – îţi afectează sănătatea şi integritatea pielii. Sunt invizibile, însă efectele lor cumulate se resimt când ţi-e lumea mai dragă: fie observi că pielea a devenit mai ternă şi că ridurile s-au accentuat, fie dezvolţi afecţiuni mai grave pe fondul unei sistem imunitar scăzut şi al unor disfuncţii la nivel cutanat.

De fiecare dată când te expui la soare, gândeşte-te că te confrunţi cu un inamic care “tace şi face”. Chiar şi în zilele puţin mai răcoroase, cu nori sau ceaţă, radiaţiile solare sunt prezente, iar o parte dintre ele penetrează pielea şi o fac vulnerabilă în faţa factorilor de risc. Ştiai că şi aplicând o cremă cu SPF 50 (protecţie ridicată) care teoretic ar trebui să te protejeze cel mai bine împotriva razelor solare, un procent de 2-3% dintre acestea tot trec de bariera epidermică? Însă asta nu e tot. Dacă pielea nu este “antrenată” corespunzător să facă faţă radicalilor liberi şi soarelui arzător, chiar şi cu protecţie ridicată, riscă să se inflameze, să se înroşească sau să manifeste reacţii sensibilizante. Scrub-urile prea abrazive folosite cu câteva ore înainte de expunerea la soare, epilarea chiar în momentul îmbrăcării costumului de baie sau aplicarea uleiurilor esenţiale parfumate, supun pielea unor riscuri pe care nici măcar nu ţi le poţi imagina: iritaţii, infecţii, alergii şi chiar arsuri.

 

CE ÎNSEAMNĂ O PIELE PREGĂTITĂ PENTRU ÎNTÂLNIREA CU SOARELE

Conform unor rapoarte recente date publicităţii de American Academy of Dermatology, peste 90% dintre semnele vizibile de îmbătrânire cutanată sunt cauzate de soare. Vorbim aici despre riduri, laxitate a pielii, pete pigmentare, aspect tern şi diminuarea reflexelor asociate unei pieli sănătoase şi tinere. Pentru că radiaţiile UV sunt responsabile atât cu mutaţii la nivel celular (în timp acestea se pot transforma în cancer de piele), cât şi cu fotoîmbătrânirea pielii, prevenţia reprezintă calea de mijloc sau soluţia de compromis atunci când vrei să te bucuri de o dulce leneveală pe şezlong la piscină sau la malul mării. Iată ce aspecte trebuie să ai în vedere, cu cel puţin o săptămână înainte de a pleca în vacanţă, pentru a te asigura că “deteriorările” sunt minime:

  1. Asigură-ţi rezervele hidrice. Ştii deja că este recomandat să consumi cel puţin 2 litri de apă zilnic, indiferent de perioada anului, însă mai cu seamă vara acest lucru trebuie să devină preocuparea ta numărul unu. De ce? Odată expusă la soare, pielea deshidratată este de câteva ori mai vulnerabilă la arsuri sau inflamaţii. Gândeşte-te doar la faptul că absolut toate tipurile de căldură usucă pielea şi înmulţeşte cu doi efectul pe care razele solare îl au asupra unei pieli care deja este aspră şi lipsită de vitalitate.

O hidratare intensă ca la carte se face din două surse: consumul zilnic de legume şi fructe bogate în apă, alăturat celui de apă plată, şi aplicarea cu regularitate a cosmeticelor pe bază de ingrediente hrănitoare pentru piele. Sistemul de gătit în stil Zepter, la temperaturi joase şi fără adaos de ulei şi grăsimi, te va ajuta să ai o alimentaţie mai bogată în nutrienţi şi vitamine, astfel încât corpul tău se le asimileze mai bine, iar cosmeticele intens hidratante formulate în laboratoarele noastre din Elveţia vor susţine pielea din exterior, protejând-o şi fortificând-o. Îţi recomandăm crema de corp intens reparatoare La Danza, care împiedică pierderea elasticităţii şi fermităţii pielii şi loţiunea de corp Zepur, bogată în antioxidanţi, uleiuri organice şi activi hidratanţi de ultimă generaţie.

  1. Creează premisele unui bronz uniform.Exfolierea pielii este esenţială pentru obţinerea unui bronz de calitate, uniform şi rezistent, însă aceasta trebuie realizată nu cu o zi sau cu o oră înainte de plajă, ci cel puţin cu o săptămână în avans. Nu, nu este prea mult şi îţi vom explica imediat şi de ce. Îndepărtând celulele moarte de pe suprafaţa pielii, inevitabil sensibilizezi puţin pielea prin procesul de scrubing, ceea ce înseamnă că devine mai vulnerabilă în faţa razelor solare. Pe scurt, creşte riscul iritaţiilor sau infecţiilor în contact cu radiaţiile UV, mai ales că filtrele chimice din anumite creme de protecţie pot genera reacţii inflamatorii pe o piele fragilizată/sensibilizată sau cu o toleranţă scăzută.

Te sfătuim să îţi exfoliezi delicat pielea cu o săptămână înainte de vacanţă, alegând o emulsie de gomaj care alătură particulele fine abrazive, extractelor vegetale şi vitaminelor cu rol de calmare şi hrănire a pielii. Atenţie: exfolierea se realizează întotdeauna pe pielea umezită în prealabil, cu mişcări circulare blânde.

  1. Fă-ţi plinul de vitamine şi antioxidanţi.Tot mai multe rapoarte ştiinţifice din ultimele luni recunosc rolul antioxidanţilor şi al vitaminelor în contracararea efectelor dăunătoare cauzate de soare. Ce înseamnă acest lucru? Utilizate în combinaţie cu loţiunile de protecţie solară, complexele de vitamine prezintă abilităţi unice de sporire a eficienţei filtrelor UV. Altfel spus, îţi asigură un plus de siguranţă în timpul expunerii la soare.

 

Vitamina A previne iritaţiile şi roşeaţa, vitamina C intensifică protecţia împotriva radiaţiilor UVA, iar vitamina E stimulează protecţia UVB. Le poţi asimila din sucuri nutritive obţinute cu aparatul More Juice Press, iar pielea ta se poate bucura de ele folosind cosmeticele Zepter pline de vitamine şi antioxidanţi – crema multi-regeneratoare Swisso Logicalcomplexul de protecţie La Danza sau revigorantul bogat în fructe La Danza pentru momentele în care tenul are nevoie de un boost de energie. Utilizează-le zilnic, iar pielea îţi va mulţumi.

Te invităm să descoperi cosmeticele Zepter care îţi pregătesc pielea pentru expunerea la soare online pe Zepter.ro sau la info@zepter.ro.