Accidentul vascular cerebral (AVC) reprezintă o problemă majoră de sănătate publică, fiind a doua cauză de mortalitate și una dintre cele mai importante cauze de dizabilitate, la nivel global. Impactul socio-economic al acestei afecțiuni este impresionant: aproximativ 30% dintre pacienții care suferă un AVC mor în primele 30 de zile, iar 30% dintre supraviețuitori devin dependenți de îngrijirea familiei.

AVC-ul se produce atunci când sistemul nervos central (SNC) nu mai este alimentat cu sânge. Complicatiile AVC-ului, cum ar fi deficitul motor, tulburările de sensibilitate, ataxia, tulburările de memorie sau chiar epilepsia post-AVC, schimbă radical modul de viață al pacientului și al familiei acestuia.

Cea mai simplă modalitate de a evalua leziunile cerebrale în urma unui AVC ischemic este efectuarea unei  (EEG) care permite explorarea activității electrice a creierului.

Celulele nervoase (neuronii) comunică între ele prin impulsuri electrice, iar  este utilizat pentru a detecta modificări asociate acestei activități. Cu ajutorul unor electrozi plasați pe scalp, undele cerebrale rezultate din activitatea neuronilor sunt amplificate și apar sub forma unui grafic pe calculator, permițând stocarea înregistrării și printarea pe hârtie a traseului. Electroencefalografia este una dintre cele mai actuale și complexe tehnici de explorare a creierului, cu o largă aplicabilitate în neurologie, psihiatrie, terapie intensivă, neurochirurgie și neurofiziologie.

EEG-ul oferă rezultate imediate

EEG este o procedură medicală noninvazivă și nedureroasă pentru pacient și este la îndemâna medicilor, având în vedere că văd rezultatul în timp real. În plus,sunt foarte accesibile pentru că sunt portabile.

Electroencefalograful este vârful de gamă din seria nouă de dispozitive EEG produse de Neurosoft  și poate fi utilizat ca aparat upgradabil PSG având gama completă de canale. Unitatea este portabilă și permite conectare/deconectare rapidă. Are canale DC pentru transferul datelor pe Neuron-Spectrum.NET printr-o titrare CPAP.

 este un dispozitiv de înregistrare  EEG/PSG compact, ce încorporează cele mai avansate tehnologii de achiziție, stocare și transfer wireless a înregistrărilor electroencefalografice. Este un dispozitiv cu 21 canale EEG în concordanță cu sistemul internațional 10-20.

Acesta poate fi folosit ca sistem PSG portabil, având gama completă de canale poligrafice pentru înregistrare PSG în concordanță cu reglementările AASM cât și pentru examinările EEG de rutină. Pentru captarea semnalului EEG aparatul permite conectarea caștilor EEG standard cât și a electrozilor. Neuron-spectrum-AM poate fi folosit ca aparat de înregistrare autonom. Totodată, dispozitivul poate fi utilizat și făra cardul de memorie. În acest caz, poate transmite datele obținute la un computer prin interfața Wi-Fi, pe durata înregistrării.

Companiadin Brașov vine în sprijinul medicilor cu o gamă largă de echipamente medicale destinate specialitățilorși, atât de necesare pentru diagnosticarea și recuperarea pacienților cu afecțiuni neurologice.