Motivul pentru care am început seria de Webinarii RoDiabet ”Ora Pacientului” este provocarea pe care ne-o lansează tuturor pandemia COVID -19. Iar atunci când suferim deja de o boală cronică, despre care se spune că ar facilita forme mai severe ale Covidului, considerăm că nivelul de anxietate crește și este cu atât mai  mare nevoia de informare din surse documentate, a precizat psihologul Cristina Petruț, Vicepreședintele Federației Asociațiilor Diabeticilor din România în deschiderea primului webinar dedicat pacienților cu diabet, organizat de Portalul RoDiabet, cu susținerea Novo Nordisk.

cristina-petrut”Pentru mulți dintre noi această pandemie a adus multe gânduri, teme, anxietate, tristețe, insomnii sau poate alte stări pe care nu le-am putut justifica. În plus, modificarea rutinei se poate să fi condus și la schimbări în managementul diabetului, fiind mai dificil să îl gestionăm în condițiile în care ieșirile au fost limitate ca și întâlnirile de socializare. Obligația de a petrece mult mai mult timp în casă poate v-a dus la dezvoltarea unui mecanism de adaptare la stres foarte ineficient pentru orice persoană cu diabet, respectiv consumul suplimentar de alimente, uneori nu dintre cele mai sănătoase. Prin urmare, este extrem de important ca în acest context să fim informați din surse corecte și profesioniste, să ne dezvoltăm mecanisme sănătoase de adaptare la stres și să fim pregătiți din punct de vedere al diabetului pentru orice ne va aduce viitorul” este de părere Cristina Petruț, moderatorul primului webinar “Ora Pacientului”.

Webinarul RoDiabet Ora Pacientului este parte a campaniei de educație și informare dezvoltată de Oameni și Companii prin portalul RoDiabet,  cu implicarea a 13 asociații de pacienți cu diabet din România și cu susținerea partenerului Novo Nordisk. Întâlnirea de pe 28 mai a reunit specialiști diabetologi recunoscuți și reprezentanți ai pacienților invitați să prezinte impactul pe care pandemia Covid -19 l-a avut asupra vieții lor.

Webinarul organizat pe 28 mai a fost prima întâlnire de acest tip implementată de portalul RoDiabet, dar va continua cu webinarii lunare. Fiecare ediție va fi dedicată unei anumite teme și va pune în fața pacienților specialiști recunoscuți, pregătiți să răspundă întrebărilor persoanelor cu diabet. Mai multe detalii despre campania Diabet și Covid -19 puteți citi pe pagina dedicată: www.rodiabet.ro/covid-19/.