În ultimii doi ani, aproximativ jumătate dintre românii din mediul urban nu au ajuns la medic pentru controale de rutină. În contextul în care medicina preventivă devine o prioritate din ce în ce mai mare, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA își propune să amplifice importanța vizitei la medic și oferă pacienților români discount-uri la pachete de screening importante, sub îndemnul campaniei „Ascultă–ți corpul, mergi la medic”. Serviciile incluse în pachete cuprind cele mai importante specialități, adaptate multiplelor grupe de vârstă și ținând cont de lifestyle-ul fiecărui pacient. Toate acestea, în contextul în care Rețeaua Regina Maria este primul furnizor de sănătate care a lansat pachete de prevenție special concepute pentru nevoile studenților (18 – 24 de ani), în 2021.

Conceptul campaniei potențează importanța relației dintre pacient și corpul său, transformând policlinicile REGINA MARIA într-o promisiune pentru mai multă atenție și implicare în relație.

Datele unui studiu lansat de PALMED (Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private) în februarie 2022 arată că  medicina preventivă ocupă un rol secundar în România, în timp ce majoritatea pacienților ajung în cabinetul de consult doar în momentul în care afecțiunea este deja avansată.

Limitarea accesului la serviciile de sănătate din perioada pandemiei a alimentat și mai mult comportamentul pacienților de a evita monitorizarea sănătății. Conform unui research Ispos la nivelul anului 2021, aproape jumătate dintre românii din mediul urban au mers mai puțin sau deloc la medicul de familie (43%) sau la medicul specialist (50%).  În acelasi timp, un sfert dintre români (23%) nu și-au făcut deloc analize de sânge, respectiv 29% nu au apelat la investigații, monitorizări sau ecografii de monitorizare sau prevenție. Datele arată faptul că interesul pentru a merge la medic sau a face analize a fost mai scăzut in rândul bărbaților și al persoanelor cu educație și venituri mai mici, ceea ce a determinat accentuarea urgentelor medicale.  Într-un studiu realizat de aceeași companie de research în 2021, 54% dintre medicii de familie și 68% dintre specialiștii intervievați au observat o creștere a numărului de urgențe/ agravarea afecțiunilor pentru pacienții cronici.

Pentru a impulsiona vizita la medic din timp și a descuraja autodiagnosticarea, Rețeaua REGINA MARIA a creat pachete de screening cu 20% discount până la 31 august, accesibile exclusiv în Policlinici. Pachetele includ consultații și analize de rutină pentru: evaluare prevenție (consult de medicină internă / medicină generală, ecografie abdominală și EKG), nutriție (consult de nutriție și un set de analize pentru diabet), gastroenterologie (consult de gastroenterologie și ecografie abdominală), obstetrică-ginecologie (consult de obstetrică-ginecologie și o ecografie transvaginală) si reumatologie (consult de reumatologie și un set de analize osteo-articular). Pentru detalii suplimentare, accesați: https://www.reginamaria.ro/asculta-ti-corpul.

De asemenea, numărul tinerilor care se confruntă cu afecțiuni sau boli asociate stilului de viață pe care nu sunt obișnuiți să le comunice specialiștilor este în creștere.  Autodiagnosticarea, ignorarea simptomelor sau lipsa de timp pentru consultul de rutină sunt principalele cauze (Sursa: https://www.harmonyhit.com/survey-reveals-millennials-relationship-with-health-care/).

În acest context, devine din ce în ce mai important ca tot mai mulți tineri să conștientizeze importanța consultării specialiștilor pentru problemele medicale cu care au ajuns să se confrunte astăzi. Până pe 31 august, studenții cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani beneficiază de pachete de preventie destinate nevoilor lor și stilului lor de viață, cu discount de 30%.

Cele șase pachete destinate studenților au fost special gândite astfel încât să răspundă principalelor probleme medicale cu care s-ar putea confrunta și acoperă mai multe specialități medicale, printre care: dermatologie (Pachetul celor care vor să-i dea block acneei), oftalmologie (Pachetul care știe că azi ești tânăr și mâine nu mai vezi când ți se dă cu seen), endocrinologie (Pachetul care știe că azi ești tânăr și mâine hormonii îți scot peri albi), psihoterapie (Pachetul ăla zen care te atrage dacă ești anxios gen), ginecologie (Pachetul celor care vor să călătorească în siguranță pe muntele Venus) și analize de sânge (Pachetul ăla care știe că azi ești tânăr și mâine ai colesterolul mare).

Pentru a putea accesa serviciile la preț redus, tinerii sunt așteptați în policlinicile REGINA MARIA cu cartea de identitate, unde vor primi discountul la achiziționarea pachetului. Pentru mai multe informații, puteți accesa link-ul: Pachete medicale cu 30% discount pentru studenți | Reginamaria.ro.