Prima întâlnire a comunității OSC-Hackathons din acest an a deschis seria dezbaterilor cu o temă de mare importanță pentru tinerii interesați de domeniul antreprenoriatului medical: Cum să creezi un startup în domeniul MedTech?

Invitații evenimentului au fost Conf. Dr. Anca Pantea StoianPreședintele Comisiei de diabet, nutriție și boli metabolice; Prof. Dr. Bogdan Timar, Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara; Mircea Popa, Co-Founder & CEO  at Medicai – Limitless Medical Imaging și Dr. Horea Timiș, CEO, Heymedica. Alături de moderatorul întâlnirii, Mihaela Onofrei– GM Apollo AI Technologies, invitații au discutat primii pași în dezvoltarea de startup-uri medicale.

Diabeta s-a născut dintr-o necesitate, a fost un vis care a devenit realitate. Ideea acestei aplicații s-a născut din necesitatea de a simplifica munca pe care medicii o fac zi de zi cu pacienții din cabinet în ceea ce privește prescripția medicală. Aplicația nu își dorește să ajute medicul să pună un diagnostic sau să-i dea tratamentul explicit, acesta este dat de medic în mod personalizat, iar aplicația te ajută să nu greșești”, a declarat Conf. Dr. Anca Pantea Stoian despre aplicația Diabeta – primul chatbot dedicat diabetologilor, în cadrul întâlnirii.

Diabeta este disponibilă gratuit medicilor interesați, pe baza unui cont de utilizator ce poate fi solicitat pe www.diabeta.ro.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo Technologies, specializată în crearea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Novo NordiskBoehringer – Ingelheim și Medtronic.