Peste 250 de persoane au participat în perioada 23- 27 iunie 2022, la evenimentul „Ziua Porților Deschise” organizat pentru comunitățile învecinate, de compania Antibiotice, un brand prietenos și responsabil.

Proiectul se înscrie în strategia de dezvoltare durabilă a Antibiotice și este destinat dialogului cu membrii comunității în vederea identificării și implicării în proiecte ce vin în întâmpinarea nevoilor acestora.

Astfel, în 24 și 25 iunie persoanele înscrise în proiect au participat la sesiuni interactive de dialog cu specialiștii companiei în cadrul unui circuit de aproape două ore pentru fiecare sesiune de vizitare, pe platforma companiei.

Oaspeții au putut vedea cât de complex și riguros este procesul de fabricație a unui medicament de la moleculă până la produsul finit, vizitând noua secție de produse topice, ce va fi curând inaugurată.

De asemenea, vizitatorii au aflat informații și au văzut locul în care se produce substanța activă Nistatina (antifungic) printr-un proces de biosinteză, unic în țară, pentru care Antibiotice este lider mondial și standard de referință privind calitatea.

„Ne bucurăm că evenimentul a stârnit interesul comunitățiilor unde ne desfășurăm activitatea. Ne dorim să cunoaștem mai bine care sunt nevoile acestora pentru că vrem ca oamenii din jurul nostru să se dezvolte odată cu noi. Astfel de programe ne ajută să identificăm și să ne orientăm spre proiecte care să aducă valoare în comunitate”, a precizat Daniela Pascariu, Director Asigurarea  Calității.

În cadrul acțiunii, participanții au aflat de la specialiștii companiei modul în care Antibiotice protejează mediul înconjurător, precum și investițiile realizate în ultimii ani în tehnologii de fabricație moderne care asigură reducerea impactului asupra mediului. Astfel, un punct de interes a fost vizita la  Stația de Epurare a apelor industriale uzate, de pe platforma Antibiotice, unde specialiștii companiei au explicat în ce constă procesul de pre-epurare a apelor tehnologice și menajere provenite din secțiile de producție, care suferă transformarea în ape pre-epurate. Apele pre-epurate, fără miros și care nu conțin substanțe dăunătoare mediului înconjurător, sunt în final transportate către stația de epurare a orașului prin pompare, prin intermediul unei conducte închise.

„Ziua Porților Deschise” s-a adresat și Seniorilor Antibiotice, actual pensionari, care au lucrat o viață de om în companie și care au avut ocazia de a-și vizita fostele locuri de muncă, care au fost pentru mulți dintre ei ca o a doua casă. Acest eveniment  dedicat Seniorilor este o tradiție pentru compania Antibiotice și face parte din acțiunile destinate menținerii continuității și legăturii cu foștii salariați, fiind o formă de respect și prețuire față de aceștia.

Luni, 27 iunie 2022, „Ziua Porților Deschise” s-a încheiat cu vizita a peste 70 de elevi din învățământul dual și studenți care au avut ocazia de a vizita o companie unde ar avea oportunitatea dezvoltării unei cariere într-un domeniu atât de important: sănătatea.