Inițial, oamenii de știință estimau că 60-70% din populație trebuie să devină rezistentă la Covid-19 pentru a se vorbi despre imunitate colectivă, dar la începutul anului estimarea procentului a crescut la 80-85% în unele cazuri. Cursa spre vaccinarea completă este în plină desfășurare, iar Israelul este țara cu cel mai ridicat procent al populației vaccinate complet, conform Our World in Data.

Cu toate că cercetătorii stabilesc un prag de imunitate din ce în ce mai ridicat, numărul cazurilor pozitive Covid-19 din Israel a început să scadă atunci când 40% din populație primise cel puțin prima doză, iar acum procentul celor complet vaccinați este de 57%. Rata de infectare a Israelului a fost în jur de 50 în ultimele săptămâni și se pare că țara este în plin proces de ieșire din pandemie, demonstrându-se că estimările inițiale au prezentat un grad ridicat de acuratețe.

Chile se situează pe locul al doilea, cu un procent al populației complet vaccinate de 27,7%, iar Bahrain este pe al treilea loc cu un procent de 27,2%. În Statele Unite ale Americii, CDC a anunțat că 50% dintre adulți au primit cel puțin prima doză, în timp ce aproximativ un sfert dintre aceștia sunt complet vaccinați. În acest caz, vaccinarea completă face referire la toate dozele prescrise conform protocolului de vaccinare cu date disponibile doar pentru țările care au raportat epuizarea dozelor.

 

Articol preluat și tradus de pe Statista.com