Ce implică consilierea în gestionarea aspectelor psihologice ale diabetului

Psihologia e foarte des asociată problemelor de sănătate mentală. Și, deși e știința care se ocupă și cu gestionarea acestor probleme, domeniul psihologiei e unul foarte vast. Consilierea și intervențiile psihologice depășesc limita de rezolvare a unor probleme emoționale, sociale sau comportamentale asociate unei tulburări și le regăsim foarte des în programe de îmbunătățire a calității vieții și dezvoltare personală.

Consilierea în gestionarea aspectelor psihologice ale diabetului zaharat este o specializare a psihologiei clinice, care îi sprijină pe cei cu această boală cronică în a depăși obstacole care le limitează calitatea vieții.

Diagnosticul de boală cronică vine cu nevoia de a face modificări în obiceiurile de zi cu zi, cu scopul de a menține echilibrul în corp și o calitate a vieții bună. De asemenea, un diagnostic nou nu e întotdeauna înțeles și acceptat de pacient. Noul stil de viață vine cu provocări noi și cu nevoia de a ne crea noi obișnuințe și de scăpa de cele vechi, care nu ne mai ajută.

 

Detalii pe www.podiatrie.ro