Comunitatea CardiologieModerna.ro se întâlnește miercuri, 27 octombrie 2021 de la ora 18.00 pentru a discuta despre noutățile pe care le aduce noul ghid de cardiologie preventivă, despre prevenția primară, secundară și terțiară și noua diagramă SCORE 2. Digitalizarea și rolul său în managementul pacienților, alături de telereabilitare, sunt și ele pe lista de discuții.

Înscrierile și detalii suplimentare despre întâlnire sunt disponibile pe pagina evenimentului, pe platforma CardiologieModerna.ro. Întâlnirea este organizată cu susținerea Fundației Române a Inimii și reunește pe panelul speakerilor trei tineri medici cardiologi.

Tematica întâlnirii

Ghidurile europene anterioare privind prevenirea BCV în practica clinică au fost publicate în 2016. Ele au fost elaborate pentru a sprijini profesioniștii din domeniul sănătății în eforturile lor de a reduce povara afecțiunilor cardiovascularem, dar evoluțiile recente în predicția riscului bolilor cardiovasculare (BCV) și noile tratamente și obiective de tratament, au necesitat noi orientări actualizate. Noul ghid a fost prezentat în cadrul

Liniile directoare actuale oferă recomandări cu privire la personalizarii preventiei pentru a sprijini luarea deciziilor în comun de către pacient și profesionistul lor din domeniul sănătății pe baza caracteristicilor individuale ale pacientului. S-au acordat considerații speciale diferențelor de vârstă, sex, speranța de viață, profilurile factorilor de risc, diferențele etnice și geografice.

Discutăm despre:

  • Riscul cardiovascular: clasificarea riscului de boală cardiovasculară, noua diagramă SCORE 2
  • Noile concepte de comunicare a riscului de boli cardiovasculare către pacient
  • Optimizarea managementului riscului cardiovascular în prevenția primară și unde poate interveni tehnologia
  • Prevenția secundară și terțiară
  • Rolul reabilitarii cardiovasculare în 2021
  • Telereabilitarea puntea de continuitate in contextul pandemic

Miercuri, 27 octombrie 2021, de la ora 18.00 vă invităm la un eveniment dedicat prevenției cardiovasculare, un proiect dezvoltat de CardiologieModerna.ro, cu susținerea Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgență “Bagdasar Arseni” din București și a Fundației Române a Inimii.

Vă invităm să vă înscrieți și să fiți alături de noi, să puneți întrebări și să facem împreună PREVENȚIE și EDUCAȚIE!

 

CardiologieModerna este o comunitate administrată de Oameni și Companii. Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +100 comunități business sau profesionale si platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici