Bisfenolul (BPA) este o substanță folosită la producerea recipientelor de plastic, dar și la imprimarea chitanțelor. Substanța a fost asociată cu mai multe afecțiuni precum diabetul sau bolile cardiovasculare.

Bisfenolul A (BPA) este o substanță chimică industrială care a fost utilizată încă din anii 1960 în recipiente din plastic și alimente. Deși utilizarea sa a scăzut în ultimii ani, a devenit atât de obișnuită încât un studiu CDC din 2004 a constatat BPA în 93% din probele de urină de la persoanele cu vârsta peste șase ani. Monitorizarea națională sugerează că BPA este prezent în 90 la sută din probele de urină din SUA.
Utilizarea BPA a scăzut recent, multe produse BPA, cum ar fi sticlele de plastic, sunt produse fără BPA. Cu toate acestea, studii recente au descoperit că hârtia utilizată pentru tipărirea chitanțelor este o sursă majoră de BPA. Pe baza unei analize a sutelor de studii, FDA a spus că BPA este sigur la nivelurile foarte scăzute găsite în alimente. Cu toate acestea, un nou studiu publicat într-un jurnal al Asociației Medicale Americane (AMA) spune că sunt necesare studii suplimentare.

 

 

Articolul integral pe: Dcmedical.ro