Noile norme pentru îngrijirea persoanelor cu diabet, ce pot fi găsite în jurnalul medical Diabetes Care, sunt centrate pe evoluția dovezilor, tehnologiei și îngrijirii individualizate și sunt bazate pe cele mai recente cercetări științifice despre diabet și studii clinice.

Aceste standarde oferă noi recomandări bazate pe dovezi, pentru diagnosticul și tratamentul copiilor și adulților cu diabet de tip 1, tip 2 sau diabet gestational, strategii pentru prevenirea diabetului de tip 2 și abordări terapeutice care pot reduce apariția complicațiilor, de asemenea pot diminua riscul cardiovascular și renal.

Această actualizare prezintă:

  • Evoluția dovezilor pentru tratamentul diabetului pentru persoanele cuboli cronice de rinichi și insuficiența cardiacă
  • Utilizarea tehnologiei pentru gestionarea diabetului și îngrijirea individualizată, precum și recomandări pentru monitorizarea continuă a glucozei (CGM) pentru persoanele cu diabet pe bază de terapie
  • Informații importante privind abordarea factorilor determinanți sociali ai sănătății în diabet
  • Evoluția educației și sprijinul pentru auto-gestionarea diabetului (DSMES)
  • Actualizări specifice vaccinului, inclusiv cele legate de COVID-19

Actualizările la standardele de îngrijire pentru persoanele cu diabet sunt stabilite și revizuite de către Comitetul de practică profesională (PPC) al ADA.

Comitetul este o echipă multidisciplinară formată din 16 experți în domeniul îngrijirii diabetului, din SUA, ce include medici, specialiști în îngrijirea și educația diabetului, dieteticieni și alți experți în endocrinologie pentru adulți și copii, epidemiologie, sănătate publică, managementul riscului cardiovascular, microvascular complicații, preconcepție și îngrijirea sarcinii, gestionarea greutății și prevenirea diabetului, precum și utilizarea tehnologiei în gestionarea diabetului.

Doi reprezentanți desemnați ai Colegiului American de Cardiologie (ACC) au examinat și au oferit feedback cu privire la secțiunea „Bolile cardiovasculare și gestionarea riscurilor”, iar această secțiune a primit aprobarea ACC.

„Ca lider mondial în îngrijirea diabetului, ADA este mândră să stabilească aceste standarde”, a spus Boris Draznin, MD, dr., Președintele Comitetului de practică profesională.

Mai multe detalii pe: https://www.diabetes.org/newsroom/press-releases/2020/ADA-releases-2021-standards-of-medical-care-in-diabetes