După nici două săptămâni de la înființarea Centrului de vaccinare anti-Covid 19, în cadrul propriului Centru de Studii Clinice, compania Antibiotice comunică un bilanț de 1300 de persoane, atât angajați ai companiei, cât și persoane din comunitate care s-au vaccinat. Nu a fost raportată nicio reacție adversă majoră și, foarte important, nu s-a pierdut nicio doză de vaccin.

Procesul de vaccinare s-a desfășurat în cele mai bune condiții, în cadrul Centrului fiind implementate Reguli de Bună Practică solicitate atât de Farmacopeea Europeană, cât și de FDA (Food and Drug Administration – agenția medicamentului din SUA). Procedurile de lucru specifice, spațiile generoase de așteptare atât în vederea înregistrării/triajului medical/administrării vaccinului, cât și post-vaccinare au asigurat respectarea măsurilor de siguranță. Echipa medicală, formată din 4 medici și 4 asistenți medicali, angajați cu experiență ai Antibiotice, au asigurat în condiții sporite de siguranță derularea fluentă, cu respectarea circuitelor întregului proces de vaccinare.

Centrul de Studii Clinice funcționează de 15 ani pe platforma de fabricație a companiei Antibiotice, fiind autorizat din punct de vedere sanitar de către DSP Iași, este ultramodern, are o capacitate de 32 de paturi dispuse în 4 saloane, cabinet medical, recepție, grupuri sanitare și personal medical/auxiliar – medici și asistente medicale pentru două fluxuri de acces diferite dedicate persoanelor ce urmează a fi vaccinate. Centrul asigură condiții optime de păstrare a serurilor pentru imunizare, având agregate frigorifice calificate care permit stocarea vaccinului în condiții optime.