“Am auzit despre Diabeta încă de la Congresul societății de anul trecut. Cred că este o adevărată utilitate în cabinet, pentru că avem de-a face cu tot mai multe molecule. Ne ajută să fim în pas cu ceea ce se întâmplă, ca să avem un control cât mai bun al situației din cabinet și să ne ajutăm pacienții să ajungă acolo unde vor și ei să ajungă, adică la un control bun.”, afirmă Asist. Univ. Dr. Vlad Florian Avram, Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara.

Lansat anul trecut, chatbotul diabetologilor – Diabeta răspunde la întrebările medicilor despre moleculele utilizate în tratarea diabetului. Diabeta procesează o bază largă de informații oficiale din ghiduri, protocoale și rezumatele caracteristicilor produsului și oferă utilizatorilor răspunsuri la întrebări despre tratamentele disponibile pentru diabet. Diabeta este disponibilă gratuit pentru medici, pe baza unui cont de acces ce poate fi solicitat pe www.diabeta.ro.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo AI Technologies, specializată în dezvoltarea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Novo NordiskBoehringer – Ingelheim și Medtronic.