Ratele și severitatea diabetului de tip 2 în rândul copiilor au crescut în timpul pandemiei COVID-19, este concluzia unor noi cercetări. Mai puțină activitate fizică, mai mult timp în fața ecranelor, tulburări de somn, comenzi la domiciliu și un consum crescut de alimente procesate, dar și alte comportamente sedentare au contribuit la creșterea în greutate a copiilor din SUA și la sporirea factorilor de risc pentru diabetul de tip 2.

Chiar și o ușoară creștere în greutate pe o perioadă scurtă de timp poate crește riscul de diabet de tip 2 și boli de inimă. Pentru a afla mai multe despre diabetul de tip 2 la copii în timpul pandemiei, cercetătorii americani au comparat numărul și severitatea internărilor în diabetul de tip 2 la Spitalul de Copii Baton Rouge, în perioada martie – decembrie 2019, cu aceeași perioadă din 2020.

„În timp ce studiul nostru a examinat internările în spital pentru diabetul de tip 2 la copii într-un centru, rezultatele pot fi un extrapolate la ceea ce se întâmplă în alte spitale pentru copii din întreaga țară”, a spus prof. dr. Daniel Hsia, de la Pennington Biomedical Research Center din Baton Rouge, autorul principal al studiului.

 

Material integral pe 360medical.ro