Peste 3.000 de medici au fost prezenți la cel de-al 46-lea Congres Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, eveniment organizat în premieră exclusiv online. Evenimentul, organizat în premieră exclusiv online, s-a desfășurat pe parcursul a șase zile, peste 3.000 de medici participând la cele 39 de sesiuni din programul științific.

La ceremonia de închidere au participat reprezentanți au autorităților române și internaționale, ai societăților științifice ale medicilor, dar și ai organizațiilor de pacienți.

„Ca medic, ca profesor de medicină cred și sunt convins că fiecare eveniment de educație medicală continuă aduce o valoare adăugată practicii medicale de zi cu zi. Astăzi medicina înseamnă că tot timpul trebuie să fii la curent cu ultimele informații științifice de la nivel internațional, să ai o colaborare multidisciplinară și să realizezi un management eficient al pacientului”, a declarat Prof. dr. Romulus Timar, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

„Pentru persoanele cu boli netransmisibile cum este diabetul, bolile cardiovasculare, respiratorii sau cancerul pandemia de COVID-19 a avut un impact semnificativ atât la nivelul sănătății acestora, cât și în a arăta cât de vulnerabile sunt aceste persoane”, a subliniat Dr. Miljana Grbic, șefa biroului OMS pentru România.

„Aș dori să vă felicit pentru eforturile pe care le-ați depus ca să ajungem într-o oarecare normalitate. Această perioadă ne-a demonstrat că avem nevoie de foarte multe schimbări. Trebuie să ne adaptăm atât infrastructura, cât și capacitatea de intervenție într-un domeniu care este extrem de afectat de această perioadă”, a fost mesajul Dr. Laszlo Attila, președintele Comisiei pentru Sănătate Publică din Senatul României.