Pandemia poate afecta sănătatea adulților și copiilor cu diabet în moduri neașteptate. Un nou studiu arată că în perioada pandemiei de COVID-19 s-a înregistrat o creștere a pacienților cu diabet care prezintă cetoacidoză diabetică, o complicație acută și severă a diabetului de tip 2.

Cetoacidoza diabetică (CAD) netratată poate determina coma diabetică si poate duce chiar la deces. În cercetarea realizată de Children’s Hospital din Los Angeles, dr. Chao a observat în martie 2020 că tot mai mulți pacienți veneau cu cetoacidoză diabetică și diabet de tip 2. ,,Obișnuiam să vedem câteva cazuri pe an și dintr-o dată vedeam o creștere, așa că am început să ținem evidența. Acum avem cifrele care confirmă că sunt mai mulți copii cu diabet de tip 2 care prezintă această complicație foarte gravă”, a declarat dr. Lily Chao, director interimar al Diviziei de diabet de la Children’s Hospital din Los Angeles.

Cetoacidoza diabetică se produce atunci când nivelurile de insulină din sânge scad prea mult. Acest proces provoacă niveluri periculoase de acizi în sânge. Dacă nu este tratată, aceasta poate duce la edem cerebral, comă sau chiar moarte. ,,Copiii vin cu deshidratare și cetoacidoza diabetică, dar aceasta poate fi prevenită și reversibilă dacă o tratăm devreme și în mod corespunzător”, a spus dr. Chao, autorul principal al lucrării.

 

Stirea integrala: 360medical.ro