PREȘEDINTELE ASOCIAȚIEI EUROPENE PENTRU STUDIUL OBEZITĂȚII, PROF. DR. VOLKAN YUMUK ȘI PROF. DR. JEFFREY MECHANICK, DE LA MOUNT SINAI HOSPITAL DIN NEW YORK, UNUL DINTRE PIONERII MEDICINEI STILULUI DE VIAȚĂ, SUNT INVITAȚII SPECIALI AI CONFERINȚEI INTERNAȚIONALE ORGANIZATE DE ASOCIAȚIA MEDICALĂ DE PREVENȚIE PRIN STIL DE VIAȚĂ, ÎN BUCUREȘTI, VINERI 24 IUNIE 2022, ÎNCEPÂND CU ORA 9.00.

Invitați internaționali de renume și subiecte inovative, care aduc o perspectivă cu totul nouă asupra prevenției și tratamentului bolilor cronice prin medicina stilului de viață, prefigurează o întâlnire deosebit de interesantă. Înscrierile continuă în următoarele două zile și puteți opta pentru varianta participării offline, în București, la Pullman World Trade Center sau online, pe platforma Zoom, utilizând formularul de aici: https://conferintemedicale.ro/events/medicina-stilului-de-viata-si-bolile-cronice-3/.

Medicina stilului de viață fiind o arie medicală în zona de pionierat în România, ne așteptăm ca întâlnirea să fie de mare interes, mai ales că avem invitați speciali deosebiți, precum Președintele Asociației Europene pentru Studiul ObezitățiiProf. Dr. Volkan Yumuk, Prof. Dr. Jeffrey Mechanick de la Mount Sinai Hospital din New York, Dr. Ioannis Arkadianos, Co-fondator al Organizației Europene pentru Medicina stilului de viață, Prof. dr. Manfredi Rizzo de la Universitatea din Palermo și Prof.Dr. Marius Andronache din Franța, alături de  numeroase personalități din zona medicală românească. Vom prezenta concepte noi precum boala cronică cardiometabolică, vom discuta despre obezitate și stil de viață, despre molecule și abordări noi în obezitate, dar vom avea și subiecte dedicate cardiologiei, somnului sau diabetului” a declarat dr. Anca Hâncu, coordonatorul conferinței.

”Medicina stilului de viață este definită ca o modalitate de prevenție, care nu include proceduri sau medicamente și are drept obiectiv prevenția apariției bolilor cronice,  managementul și remisia acestora. De ce este importantă? Pentru că la nivel mondial, medicamentele și tratamentele sunt utilizate abia în prevenția terțiară, adică așteptăm și tot așteptăm până în momentul în care o persoană se îmbolnăvește și abia apoi mergem la medic. Acesta ne va prescrie medicamente sau vom efectua anumite proceduri, care vor fi scumpe și unde există și posibilitatea ca ele să nu funcționeze. Soluția preventivă, soluția propusă de medicina stilului de viață este să intervenim mult mai repede, înainte de îmbolnăvire, să prevenim apariția riscurilor și a oricărei anomalii”, explică prof. dr. Jeffrey Mechanick conceptul medicinei stilului de viață, tema principală a Conferinței internaționale din 24 iunie 2022.

Sunt așteptați să se alăture evenimentului medici cu specializări diverse, plecând de la medicina de familie și trecând apoi către specialiștii în diabet, nutriție și boli metabolice, endocrinologie, cardiologie sau medicină internă, temele propuse fiind variate și reușind să acopere zone extinse din patologia bolilor cronice.

Programul integral al întâlnirii este disponibil aici: https://conferintemedicale.ro/events/medicina-stilului-de-viata-si-bolile-cronice-3/